Oscar Pistorius, deze week 31 geworden, heeft in beroep een zwaardere straf gekregen voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De Zuid-Afrikaanse atleet, die met twee carbonprotheses loopt nadat hij als baby aan beide benen geamputeerd werd, werd vorig jaar veroordeeld tot zes jaar cel, maar de openbare aanklager vond die straf te licht.

Van het Supreme Court of Appeal krijgt Pistorius nu vijftien jaar, min de tijd die hij al gezeten heeft. Dat betekent dat hij nu aankijkt tegen een gevangenisstraf van dertien jaar en vijf maanden, meer dan een verdubbeling dus van zijn eerdere straf.

Pistorius, bijgenaamd 'Blade Runner', werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als de Paralympische Spelen deelnam. In de nacht van Valentijn in 2013 schoot hij Reeva Steenkamp dood doorheen de badkamerdeur. Hij bekende dat ook, maar hield tegenover de justitie staande dat dit per ongeluk was omdat hij dacht met een inbreker te doen te hebben.

Oscar Pistorius, deze week 31 geworden, heeft in beroep een zwaardere straf gekregen voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De Zuid-Afrikaanse atleet, die met twee carbonprotheses loopt nadat hij als baby aan beide benen geamputeerd werd, werd vorig jaar veroordeeld tot zes jaar cel, maar de openbare aanklager vond die straf te licht.Van het Supreme Court of Appeal krijgt Pistorius nu vijftien jaar, min de tijd die hij al gezeten heeft. Dat betekent dat hij nu aankijkt tegen een gevangenisstraf van dertien jaar en vijf maanden, meer dan een verdubbeling dus van zijn eerdere straf.Pistorius, bijgenaamd 'Blade Runner', werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als de Paralympische Spelen deelnam. In de nacht van Valentijn in 2013 schoot hij Reeva Steenkamp dood doorheen de badkamerdeur. Hij bekende dat ook, maar hield tegenover de justitie staande dat dit per ongeluk was omdat hij dacht met een inbreker te doen te hebben.