In een opmerkelijke officieel communiqué drukken verschillende redacties, fotoagentschappen en een aantal tv-programma's uit de Catalaanse hoofdstad hun "ongemakkelijkheid" uit over "bepaalde handelingen van de heer Gerard Piqué en van de omgeving van mevrouw Isabel Mebarak Ripoll (Shakira), handelingen die al maanden aan de gang zijn".

Onder het persbericht staan geen namen, maar de auteurs willen er liever nu mee naar buiten komen "voor er iets ergs gebeurt en ze er daarna niets meer aan kunnen doen".

De klacht draait vooral om het rijgedrag van het beroemde koppel. "Ze rijden door de stad aan snelheden die ver boven de toegelaten limiet ligt, ze stoppen niet voor rode lichten, ze rijden zigzag, ze parkeren hun wagen soms op de stoep, ze rijden door een eenrichtingsstraat in de verkeerde richting... Wij willen geen tweede Lady Diana op ons geweten."

180 km/u

De druppel die de emmer deed overlopen, was een incident afgelopen dinsdag, zo weet het magazine VanityFair. Piqué en de zwangere Shakira gingen toen samen met hun respectievelijke families eten in een restaurant in Barcelona.

Na het etentje scheurden de wagens weg aan 180 km/u in een zone waar slechts 80 km/u gereden mag worden, zo getuigde een paparazzo aan het magazine. Even verder zag de fotograaf hoe Piqué met een paar politieagenten sprak, die daarop de weg versperden voor de aanstormende paparazzi.

Recht

In hun persbericht herinneren de auteurs eraan dat ze volgens artikel 20 van de Spaanse grondwet het recht hebben om foto's te maken van publieke personen op publieke plaatsen.

Ze beweren ook dat ze het koppel al aangeboden hebben om fotosessies te organiseren op vooraf vastgelegde data, maar "dat voorstel werd geweigerd zonder enige uitleg".

De auteurs beëindigen hun communiqué met de dringende vraag aan Piqué en Shakira om te stoppen met hun gevaarlijke activiteiten en aan de bevoegde autoriteiten om er nota van te nemen "vooraleer we het diep moeten betreuren". (SVH)

In een opmerkelijke officieel communiqué drukken verschillende redacties, fotoagentschappen en een aantal tv-programma's uit de Catalaanse hoofdstad hun "ongemakkelijkheid" uit over "bepaalde handelingen van de heer Gerard Piqué en van de omgeving van mevrouw Isabel Mebarak Ripoll (Shakira), handelingen die al maanden aan de gang zijn".Onder het persbericht staan geen namen, maar de auteurs willen er liever nu mee naar buiten komen "voor er iets ergs gebeurt en ze er daarna niets meer aan kunnen doen".De klacht draait vooral om het rijgedrag van het beroemde koppel. "Ze rijden door de stad aan snelheden die ver boven de toegelaten limiet ligt, ze stoppen niet voor rode lichten, ze rijden zigzag, ze parkeren hun wagen soms op de stoep, ze rijden door een eenrichtingsstraat in de verkeerde richting... Wij willen geen tweede Lady Diana op ons geweten."180 km/u De druppel die de emmer deed overlopen, was een incident afgelopen dinsdag, zo weet het magazine VanityFair. Piqué en de zwangere Shakira gingen toen samen met hun respectievelijke families eten in een restaurant in Barcelona. Na het etentje scheurden de wagens weg aan 180 km/u in een zone waar slechts 80 km/u gereden mag worden, zo getuigde een paparazzo aan het magazine. Even verder zag de fotograaf hoe Piqué met een paar politieagenten sprak, die daarop de weg versperden voor de aanstormende paparazzi.RechtIn hun persbericht herinneren de auteurs eraan dat ze volgens artikel 20 van de Spaanse grondwet het recht hebben om foto's te maken van publieke personen op publieke plaatsen. Ze beweren ook dat ze het koppel al aangeboden hebben om fotosessies te organiseren op vooraf vastgelegde data, maar "dat voorstel werd geweigerd zonder enige uitleg". De auteurs beëindigen hun communiqué met de dringende vraag aan Piqué en Shakira om te stoppen met hun gevaarlijke activiteiten en aan de bevoegde autoriteiten om er nota van te nemen "vooraleer we het diep moeten betreuren". (SVH)