Kim Vleminckx (28) speelt al tien seizoenen bij MSIKS Blaasveld, vorig seizoen kampioen in de tweede klasse van het damesvolleybal. Als aanvoerder en boegbeeld van de nieuwkomer in eerste klasse blikt ze al vooruit naar 22 oktober 2011, want dan komt VDK Gent afgezakt naar Blaasveld.

Op zich geen wereldschokkende affiche, ware het niet dat er bij Gent ene Valérie Courtois tussen de lijnen staat. Inderdaad, zus van Thibaut Courtois en naast libero bij VDK Gent ook Belgisch international.

Kim: "MSIKS staat te boek als het familiale dorpsclubje, het is al een hele prestatie om in de Eredivisie uit te komen. Ik heb Valérie pas recent echt leren kennen, bij een wedstrijd van de Rode Duivels tegen Turkije. Björn en Thibaut hebben elkaar ondertussen al zitten jennen met dat duel tussen hun zussen. Ze hadden afgesproken om samen te komen kijken. Maar nu Thibaut in Spanje zit, zal dat moeilijk lukken."

"Ik heb nog nooit tegen Valérie gespeeld, maar ze is toch een vaste waarde bij VDK, dat wil al iets zeggen. VDK Gent is een club die steeds de beste Belgische speelsters aantrekt. Ik vrees dat ik mijn meerdere in haar moet erkennen. Maar ik ben al blij dat ik in dezelfde afdeling speel, daarmee breng ik toch in die optiek het niveau in evenwicht tussen de broers." (MS)

Kim Vleminckx (28) speelt al tien seizoenen bij MSIKS Blaasveld, vorig seizoen kampioen in de tweede klasse van het damesvolleybal. Als aanvoerder en boegbeeld van de nieuwkomer in eerste klasse blikt ze al vooruit naar 22 oktober 2011, want dan komt VDK Gent afgezakt naar Blaasveld. Op zich geen wereldschokkende affiche, ware het niet dat er bij Gent ene Valérie Courtois tussen de lijnen staat. Inderdaad, zus van Thibaut Courtois en naast libero bij VDK Gent ook Belgisch international. Kim: "MSIKS staat te boek als het familiale dorpsclubje, het is al een hele prestatie om in de Eredivisie uit te komen. Ik heb Valérie pas recent echt leren kennen, bij een wedstrijd van de Rode Duivels tegen Turkije. Björn en Thibaut hebben elkaar ondertussen al zitten jennen met dat duel tussen hun zussen. Ze hadden afgesproken om samen te komen kijken. Maar nu Thibaut in Spanje zit, zal dat moeilijk lukken." "Ik heb nog nooit tegen Valérie gespeeld, maar ze is toch een vaste waarde bij VDK, dat wil al iets zeggen. VDK Gent is een club die steeds de beste Belgische speelsters aantrekt. Ik vrees dat ik mijn meerdere in haar moet erkennen. Maar ik ben al blij dat ik in dezelfde afdeling speel, daarmee breng ik toch in die optiek het niveau in evenwicht tussen de broers." (MS)