De Italiaanse scheidsrechter van de finale, Nicola Rizzoli, bevestigt in La Gazzetta dello Sport dat Kramer, die Garay's elleboog vol op het hoofd had gekregen, blijkbaar het noorden kwijt was.

Rizzoli doet het verhaal: 'Meteen na de botsing kwam Kramer naar mij en vroeg: "Scheidsrechter, is dit de finale?" Ik dacht dat hij me voor de gek hield en vroeg hem de vraag te herhalen. Daarop zei hij: "Ik moet weten of dit echt de finale is". Daarop antwoordde ik "ja". Hij zei: "Bedankt. Het is belangrijk dat ik het weet".'

Na het merkwaardige gesprek stapte Rizzoli naar eigen zeggen naar Bastian Schweinsteiger om over een wissel van Kramer te spreken. Dat gebeurde niet maar een kwartier later. In minuut 31, moest Kramer toch van het veld en kwam André Schürrle in de plaats. (Belga/KVDA)

De Italiaanse scheidsrechter van de finale, Nicola Rizzoli, bevestigt in La Gazzetta dello Sport dat Kramer, die Garay's elleboog vol op het hoofd had gekregen, blijkbaar het noorden kwijt was.Rizzoli doet het verhaal: 'Meteen na de botsing kwam Kramer naar mij en vroeg: "Scheidsrechter, is dit de finale?" Ik dacht dat hij me voor de gek hield en vroeg hem de vraag te herhalen. Daarop zei hij: "Ik moet weten of dit echt de finale is". Daarop antwoordde ik "ja". Hij zei: "Bedankt. Het is belangrijk dat ik het weet".' Na het merkwaardige gesprek stapte Rizzoli naar eigen zeggen naar Bastian Schweinsteiger om over een wissel van Kramer te spreken. Dat gebeurde niet maar een kwartier later. In minuut 31, moest Kramer toch van het veld en kwam André Schürrle in de plaats. (Belga/KVDA)