Adviesbureau PriceWaterhouseCoopers zal binnen afzienbare tijd communicatietrainingen verzorgen bij de Nederlandse tweedeklasser. Alle trainers van de club krijgen onder meer les in de manier waarop ze moeten omgaan met emoties.

Volgens voorzitter Paul Rinkens is dat noodzakelijk, nadat vorige week het thuisduel met Helmond Sport (3-3) helemaal ontspoorde.

De ploeg uit Maastricht verspeelde toen vlak voor tijd een 3-1-voorsprong, nadat Bryan Smeets werd uitgesloten. Ook coach René Trost werd daarbij naar de tribune gestuurd. Het duel eindigde trouwens met een vechtpartij in de spelerstunnel.

"Heel slechte reclame", oordeelt Rinkens. "Het gedrag van René langs de lijn zorgde voor een domino-effect. Het had voorkomen kunnen worden. Communicatie is daarin enorm belangrijk. Een trainer moet het goede voorbeeld geven. Hij is als de vader en moeder van een gezin. Een coach moet de balans bewaken en zorgen dat zijn spelers niet onzeker worden. Bert van Marwijk is daarvan het beste bewijs." (FV)

Adviesbureau PriceWaterhouseCoopers zal binnen afzienbare tijd communicatietrainingen verzorgen bij de Nederlandse tweedeklasser. Alle trainers van de club krijgen onder meer les in de manier waarop ze moeten omgaan met emoties. Volgens voorzitter Paul Rinkens is dat noodzakelijk, nadat vorige week het thuisduel met Helmond Sport (3-3) helemaal ontspoorde. De ploeg uit Maastricht verspeelde toen vlak voor tijd een 3-1-voorsprong, nadat Bryan Smeets werd uitgesloten. Ook coach René Trost werd daarbij naar de tribune gestuurd. Het duel eindigde trouwens met een vechtpartij in de spelerstunnel. "Heel slechte reclame", oordeelt Rinkens. "Het gedrag van René langs de lijn zorgde voor een domino-effect. Het had voorkomen kunnen worden. Communicatie is daarin enorm belangrijk. Een trainer moet het goede voorbeeld geven. Hij is als de vader en moeder van een gezin. Een coach moet de balans bewaken en zorgen dat zijn spelers niet onzeker worden. Bert van Marwijk is daarvan het beste bewijs." (FV)