Manchester United heeft Wayne Rooney (26) een boete van 200.000 pond (240.000 euro) opgelegd omdat de aanvaller zwak presteerde op training na een avondje uit op tweede kerstdag (Boxing Day). Rooney aanvaardt de boete, meldt de BBC.

Restaurant

Na de 5-0 zege tegen Wigan zat Rooney tot in de late uurtjes op restaurant met zijn vrouw Colleen en ploegmaats Darron Gibson en Jonny Evans.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat ze zich misdroegen of te veel dronken, was manager Alex Ferguson niet te spreken over de prestaties van de spelers op training de dag nadien.

Ferguson besliste prompt Rooney een boete op te leggen en hem te weren uit de selectie voor de thuismatch van afgelopen weekend tegen Blackburn (2-3 verlies).

Ondanks de monsterboete zal de Engelse international geen boterham minder moeten eten: 200.000 pond komt voor Rooney overeen met een weekloon. Verdediger Evans en middenvelder Gibson kregen overigens ook een straf. Wat die inhoudt, is niet bekend. (Belga/KVDA)

Manchester United heeft Wayne Rooney (26) een boete van 200.000 pond (240.000 euro) opgelegd omdat de aanvaller zwak presteerde op training na een avondje uit op tweede kerstdag (Boxing Day). Rooney aanvaardt de boete, meldt de BBC. Restaurant Na de 5-0 zege tegen Wigan zat Rooney tot in de late uurtjes op restaurant met zijn vrouw Colleen en ploegmaats Darron Gibson en Jonny Evans. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat ze zich misdroegen of te veel dronken, was manager Alex Ferguson niet te spreken over de prestaties van de spelers op training de dag nadien. Ferguson besliste prompt Rooney een boete op te leggen en hem te weren uit de selectie voor de thuismatch van afgelopen weekend tegen Blackburn (2-3 verlies). Ondanks de monsterboete zal de Engelse international geen boterham minder moeten eten: 200.000 pond komt voor Rooney overeen met een weekloon. Verdediger Evans en middenvelder Gibson kregen overigens ook een straf. Wat die inhoudt, is niet bekend. (Belga/KVDA)