Na zijn avontuur bij het Angolese Kabuscorp SC keerde de nu 41-jarige Rivaldo terug naar zijn geboorteland Brazilië. De wereldkampioen (2002) en Gouden Bal (1999) voetbalt er voor het illustere Mogi Mirim, dat uitkomt in het kampioenschap van São Paulo.

Tweeëntwintig jaar geleden was het bij deze club dat hij zijn carrière lanceerde. Hij voetbalde onder meer voor Corinthians, Barcelona, AC Milan, Olympiacos en São Paulo.

Droom

Vorige week stond hij in de wedstrijd tegen Piracicaba samen met zijn achttienjarige zoon Rivaldinho, een nummer 9, op het veld. Rivaldo, overigens ook voorzitter van de club, kwam in de 55e minuut op het veld. De wedstrijd eindigde op 1-1.

"Ik dank God dat ik deze droom met mijn zoon heb mogen beleven", liet de diepgelovige Braziliaanse vedette optekenen.

Geblesseerd

Of Rivaldinho evenveel talent heeft als zijn vader, is nog maar de vraag. Op zijn zeventiende tekende de jonge spits voor Corinthians dat hem nu uitleent aan Mogi Mirim.

Het is ook meer dan twijfelachtig of vader en zoon nog eens samen op het veld zullen staan, want Rivaldo is geblesseerd en het is mogelijk dat hij binnenkort geopereerd wordt.

Steve Van Herpe

Na zijn avontuur bij het Angolese Kabuscorp SC keerde de nu 41-jarige Rivaldo terug naar zijn geboorteland Brazilië. De wereldkampioen (2002) en Gouden Bal (1999) voetbalt er voor het illustere Mogi Mirim, dat uitkomt in het kampioenschap van São Paulo. Tweeëntwintig jaar geleden was het bij deze club dat hij zijn carrière lanceerde. Hij voetbalde onder meer voor Corinthians, Barcelona, AC Milan, Olympiacos en São Paulo. Droom Vorige week stond hij in de wedstrijd tegen Piracicaba samen met zijn achttienjarige zoon Rivaldinho, een nummer 9, op het veld. Rivaldo, overigens ook voorzitter van de club, kwam in de 55e minuut op het veld. De wedstrijd eindigde op 1-1. "Ik dank God dat ik deze droom met mijn zoon heb mogen beleven", liet de diepgelovige Braziliaanse vedette optekenen. Geblesseerd Of Rivaldinho evenveel talent heeft als zijn vader, is nog maar de vraag. Op zijn zeventiende tekende de jonge spits voor Corinthians dat hem nu uitleent aan Mogi Mirim. Het is ook meer dan twijfelachtig of vader en zoon nog eens samen op het veld zullen staan, want Rivaldo is geblesseerd en het is mogelijk dat hij binnenkort geopereerd wordt. Steve Van Herpe