De Amerikaanse basketbalspeler Ron Artest (31), die ook bekend is van zijn excentrieke gedrag, heeft zijn naam officieel laten veranderen in Metta World Peace.

Een rechtbank in Los Angeles stemde gisteren in met de naamsverandering. Eerder werd Artests aanvraag nog afgewezen vanwege openstaande parkeerboetes.

Metta - de boeddhistische term voor het wensen van geluk voor anderen - is nu zijn nieuwe voornaam, World Peace (wereldvrede in het Engels) zijn achternaam. Op de rugzijde van zijn basketbalshirt zal dus voortaan World Peace staan.

Metta World Peace speelt in de NBA als forward bij de LA Lakers. Eerder lag hij onder contract bij onder meer de Chicago Bulls, de Indiana Pacers en de Sacramento Kings. (KVDA)

De Amerikaanse basketbalspeler Ron Artest (31), die ook bekend is van zijn excentrieke gedrag, heeft zijn naam officieel laten veranderen in Metta World Peace. Een rechtbank in Los Angeles stemde gisteren in met de naamsverandering. Eerder werd Artests aanvraag nog afgewezen vanwege openstaande parkeerboetes. Metta - de boeddhistische term voor het wensen van geluk voor anderen - is nu zijn nieuwe voornaam, World Peace (wereldvrede in het Engels) zijn achternaam. Op de rugzijde van zijn basketbalshirt zal dus voortaan World Peace staan. Metta World Peace speelt in de NBA als forward bij de LA Lakers. Eerder lag hij onder contract bij onder meer de Chicago Bulls, de Indiana Pacers en de Sacramento Kings. (KVDA)