Landskampioen Anderlecht reageert "erg verbaasd" op het bericht in Le Soir dat het parket van Luik de vzw Royal Sporting Club Anderlecht, ex-manager Michel Verschueren, de Kroatische ex-speler Ivica Mornar en spelersmakelaar Jurica Selak gaat doorverwijzen naar de correctionele rechtbank wegens valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. "Royal Sporting Club Anderlecht en zijn voormalig Algemeen Manager Michel Verschueren hebben met grote verbazing kennis genomen van het artikel dat vandaag verschenen is in de krant Le Soir over de vermeende dubieuze transfer van Ivica Mornar naar Anderlecht", klinkt het.

Volgens Le Soir wordt Anderlecht ervan beschuldigd een onbekend bedrag aan Mornar te hebben gestort via een lege vennootschap in Luxemburg ten tijde van zijn transfer van Standard naar Anderlecht en 2001. De bedoeling zou geweest zijn om het salaris van de speler te beperken en zo minder sociale lasten te betalen. De transfer van Mornar werd door Michel Verschueren geregeld.

In het persbericht wijst Anderlecht er op dat er "geen enkel contact meer is geweest in het kader van het dossier sinds 21 november 2007, de datum waarop Michel Verschueren voor de eerste en laatste maal verhoord is geweest door de betrokken onderzoekers".

De club en Michel Verschueren onthouden zich verder van alle commentaar over het dossier. (Belga/INM)

Landskampioen Anderlecht reageert "erg verbaasd" op het bericht in Le Soir dat het parket van Luik de vzw Royal Sporting Club Anderlecht, ex-manager Michel Verschueren, de Kroatische ex-speler Ivica Mornar en spelersmakelaar Jurica Selak gaat doorverwijzen naar de correctionele rechtbank wegens valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. "Royal Sporting Club Anderlecht en zijn voormalig Algemeen Manager Michel Verschueren hebben met grote verbazing kennis genomen van het artikel dat vandaag verschenen is in de krant Le Soir over de vermeende dubieuze transfer van Ivica Mornar naar Anderlecht", klinkt het. Volgens Le Soir wordt Anderlecht ervan beschuldigd een onbekend bedrag aan Mornar te hebben gestort via een lege vennootschap in Luxemburg ten tijde van zijn transfer van Standard naar Anderlecht en 2001. De bedoeling zou geweest zijn om het salaris van de speler te beperken en zo minder sociale lasten te betalen. De transfer van Mornar werd door Michel Verschueren geregeld. In het persbericht wijst Anderlecht er op dat er "geen enkel contact meer is geweest in het kader van het dossier sinds 21 november 2007, de datum waarop Michel Verschueren voor de eerste en laatste maal verhoord is geweest door de betrokken onderzoekers". De club en Michel Verschueren onthouden zich verder van alle commentaar over het dossier. (Belga/INM)