Samuel Eto'o heeft voortaan zijn eigen stripreeks. Op het Festival van Angoulême in Frankrijk stelde de Kameroense voetballer het eerste album voor: 'Zoon Eto'o, de geboorte van een kampioen'.

De stripreeks bestaat uit negen delen en is volledig gewijd aan het leven van Samuel Eto'o. Zijn landgenote Joëlle Esso zorgde voor de uitwerking. Zij werd door Eto'o zelf uitgekozen.

Eto'o wil met de stripreeks naar eigen zeggen hoop geven aan kinderen. 'Je kan met niets beginnen en toch een ster worden', luidt de boodschap.

Opleidingscentra

De 31-jarige aanvaller, ex-Real Madrid, Barcelona en Inter Milaan, is vandaag een wereldvedette maar is van zeer eenvoudige komaf. Zijn jeugd bracht hij door in een armoedige wijk in Douala.

Met een deel van de miljoenen die hij thans verdient bij het Russische Anzhi, financieert Eto'o verschillende opleidingscentra in Kameroen. Daarnaast doneert hij regelmatig flinke sommen aan ziekenhuizen in zijn geboorteland.

Samuel Eto'o is lang niet de eerste sporter die zijn eigen stripreeks krijgt. In België gingen onder meer Tom Boonen en Kim Clijsters hem voor. (Belga/KVDA)

Samuel Eto'o heeft voortaan zijn eigen stripreeks. Op het Festival van Angoulême in Frankrijk stelde de Kameroense voetballer het eerste album voor: 'Zoon Eto'o, de geboorte van een kampioen'. De stripreeks bestaat uit negen delen en is volledig gewijd aan het leven van Samuel Eto'o. Zijn landgenote Joëlle Esso zorgde voor de uitwerking. Zij werd door Eto'o zelf uitgekozen. Eto'o wil met de stripreeks naar eigen zeggen hoop geven aan kinderen. 'Je kan met niets beginnen en toch een ster worden', luidt de boodschap. Opleidingscentra De 31-jarige aanvaller, ex-Real Madrid, Barcelona en Inter Milaan, is vandaag een wereldvedette maar is van zeer eenvoudige komaf. Zijn jeugd bracht hij door in een armoedige wijk in Douala. Met een deel van de miljoenen die hij thans verdient bij het Russische Anzhi, financieert Eto'o verschillende opleidingscentra in Kameroen. Daarnaast doneert hij regelmatig flinke sommen aan ziekenhuizen in zijn geboorteland. Samuel Eto'o is lang niet de eerste sporter die zijn eigen stripreeks krijgt. In België gingen onder meer Tom Boonen en Kim Clijsters hem voor. (Belga/KVDA)