Dertienvoudig grandslamwinnares Serena Williams is goodwill ambassadrice van UNICEF geworden.

Als ambassadrice zal Williams overal ter wereld acties van UNICEF gaan promoten. De Amerikaanse, die volgende week 30 wordt, volgt daarmee het voorbeeld van ex-collega Justine Henin. Die is UNICEF-ambassadrice sinds januari 2009.

"Serena Williams is niet zomaar een tenniskampioene, ze is ook een kampioene voor de kinderen en een passioneel pleitbezorgster voor onze zaak. Dat elk kind recht heeft op een educatie, zal zij met hand en tand verdedigen", verklaarde UNICEF-directeur Anthony Lake. "We zijn verheugd dat ze zich achter onze zaak schaart en kijken ernaar uit om met haar samen te werken."

Danny Kaye werd in 1954 de eerste beroemdheid die zich ging inzetten voor UNICEF. In zijn spoor volgden onder anderen Audrey Hepburn, Harry Belafonte, Mia Farrow, Jackie Chan, Roger Moore, Orlando Bloom, David Beckham, Yuna Kim, Shakira, Salvatore Adamo, Axelle Red en prinses Mathilde. (Belga/KVDA)

Dertienvoudig grandslamwinnares Serena Williams is goodwill ambassadrice van UNICEF geworden. Als ambassadrice zal Williams overal ter wereld acties van UNICEF gaan promoten. De Amerikaanse, die volgende week 30 wordt, volgt daarmee het voorbeeld van ex-collega Justine Henin. Die is UNICEF-ambassadrice sinds januari 2009. "Serena Williams is niet zomaar een tenniskampioene, ze is ook een kampioene voor de kinderen en een passioneel pleitbezorgster voor onze zaak. Dat elk kind recht heeft op een educatie, zal zij met hand en tand verdedigen", verklaarde UNICEF-directeur Anthony Lake. "We zijn verheugd dat ze zich achter onze zaak schaart en kijken ernaar uit om met haar samen te werken." Danny Kaye werd in 1954 de eerste beroemdheid die zich ging inzetten voor UNICEF. In zijn spoor volgden onder anderen Audrey Hepburn, Harry Belafonte, Mia Farrow, Jackie Chan, Roger Moore, Orlando Bloom, David Beckham, Yuna Kim, Shakira, Salvatore Adamo, Axelle Red en prinses Mathilde. (Belga/KVDA)