De 46e editie van de Super Bowl, gewonnen door de New York Giants, is door 111,3 miljoen Amerikanen gevolgd op de televisie, een nieuw kijkcijferrecord.

Het vorige record werd in 2011 gevestigd. Toen zagen 111 miljoen Amerikaanse tv-kijkers Green Bay de finale van de National Football League (NFL) winnen.

NBC, dat de wedstrijd uitzond, laat weten dat het om de best bekeken uitzending in de geschiedenis van de televisie in de Verenigde Staten gaat. Daarnaast valt op dat het kijkcijfer voor de Superbowl al zeven jaar op rij stijgt.

Excuses voor middelvinger

Intussen heeft zowel NBC als de NFL zich in excuses moeten uitputten nadat de Britse hiphopster MIA haar middelvinger had opgestoken tijdens de pauze van de Super Bowl. Het gebaar ontsnapte aan de aandacht van de censoren, die een marge van vijf seconden hebben om ongewenste content uit de uitzending te houden.

"We excuseren ons voor het ongepaste gebaar. Het was een spontaan gebaar en ons systeem kreeg het te laat in de gaten", verklaarde een woordvoerder van NBC.

'Niets geleerd uit Nipplegateschandaal'

De actie van MIA, die samen met Madonna op het podium stond, roept herinneringen op aan het befaamde Nipplegateschandaal. In 2004 joeg Janet Jackson tijdens de pauze van de Super Bowl conservatief Amerika in de gordijnen toen ze een borst ontblootte. De zangeres weet het incident aan een euvel met haar kledingstuk.

Volgens de Parents Television Council heeft het incident met MIA echter aangetoond dat NBC en NFL niets geleerd hebben uit het fiasco van 2004. "NBC als NFL wisten heel goed wat er kon gebeuren. Ze kozen voor acts die hun carrière uitgebouwd hebben met shockeren, prikkelen en godslastering. In plaats van onfatsoenlijk materiaal geen kans te geven, hebben ze die beelden mogelijk gemaakt", foetert de organisatie. (Belga/KVDA)

De 46e editie van de Super Bowl, gewonnen door de New York Giants, is door 111,3 miljoen Amerikanen gevolgd op de televisie, een nieuw kijkcijferrecord. Het vorige record werd in 2011 gevestigd. Toen zagen 111 miljoen Amerikaanse tv-kijkers Green Bay de finale van de National Football League (NFL) winnen. NBC, dat de wedstrijd uitzond, laat weten dat het om de best bekeken uitzending in de geschiedenis van de televisie in de Verenigde Staten gaat. Daarnaast valt op dat het kijkcijfer voor de Superbowl al zeven jaar op rij stijgt. Excuses voor middelvinger Intussen heeft zowel NBC als de NFL zich in excuses moeten uitputten nadat de Britse hiphopster MIA haar middelvinger had opgestoken tijdens de pauze van de Super Bowl. Het gebaar ontsnapte aan de aandacht van de censoren, die een marge van vijf seconden hebben om ongewenste content uit de uitzending te houden. "We excuseren ons voor het ongepaste gebaar. Het was een spontaan gebaar en ons systeem kreeg het te laat in de gaten", verklaarde een woordvoerder van NBC. 'Niets geleerd uit Nipplegateschandaal' De actie van MIA, die samen met Madonna op het podium stond, roept herinneringen op aan het befaamde Nipplegateschandaal. In 2004 joeg Janet Jackson tijdens de pauze van de Super Bowl conservatief Amerika in de gordijnen toen ze een borst ontblootte. De zangeres weet het incident aan een euvel met haar kledingstuk. Volgens de Parents Television Council heeft het incident met MIA echter aangetoond dat NBC en NFL niets geleerd hebben uit het fiasco van 2004. "NBC als NFL wisten heel goed wat er kon gebeuren. Ze kozen voor acts die hun carrière uitgebouwd hebben met shockeren, prikkelen en godslastering. In plaats van onfatsoenlijk materiaal geen kans te geven, hebben ze die beelden mogelijk gemaakt", foetert de organisatie. (Belga/KVDA)