Huybrechts moest RC Genk - KV Mechelen zaterdagavond van live commentaar voorzien op Sporting Telenet, maar pas na 11 minuten spelen kregen de kijkers voor het eerst commentaar te horen. Te zijner verdediging verwees Huybrechts naar file door een ongeval, gevolgd door een alcoholcontrole.

"Iedereen komt minstens één keer per week te laat op zijn werk", zo relativeerde Huybrechts de commotie achteraf.

Samenwerking niet ter discussie

Geen geldig excuus voor Telenet, dat Huybrechts ter verantwoording roept. "Een voetbalcommentator kan niet te laat komen", legt Telenetwoordvoerder Stefan Coenjaerts uit in Het Laatste Nieuws. "Wij eisen toch een zekere ernst van onze commentatoren, en zullen daarom met Huybrechts aan de tafel zitten."

"Onze samenwerking komt echter voorlopig niet in het gedrang."

Persona non grata in Mechelen Huybrechts heeft het intussen voorgoed verkorven bij het bestuur en de supporters van KV Mechelen, die hem van onbekwame en partijdige (lees: anti-Mechelen) commentaar beschuldigen. Voorzitter Johan Timmermans riep Huybrechts uit tot persona non grata Achter de Kazerne en wil dat Telenet, ook shirtsponsor van Malinwa, hem geen wedstrijden van KV Mechelen meer laat becommentariëren.

Telenet sust. Coenjaerts: "Verschillende mensen, ook van de hoofdredactie, hebben de wedstrijd opnieuw bekeken. Zij komen eensluidend tot de conclusie dat Huybrechts niet partijdig was. In het voetbal kunnen de emoties wel eens oplaaien.We zullen ook met KV Mechelen samenzitten om deze zaak op te lossen".

Facebook

Op de sociaalnetwerksite Facebook zijn de voorbije dagen verschillende groepen tegen Huybrechts als voetbalcommentator opgericht.

'Wij willen Carl Huybrechts weg bij Sporting Telenet' verzamelde al meer dan 800 fans, het iets minder genuanceerde 'Wij willen die poedel weg als voetbalreporter bij Sporting Telenet' ruim 600. (KVDA)

Huybrechts moest RC Genk - KV Mechelen zaterdagavond van live commentaar voorzien op Sporting Telenet, maar pas na 11 minuten spelen kregen de kijkers voor het eerst commentaar te horen. Te zijner verdediging verwees Huybrechts naar file door een ongeval, gevolgd door een alcoholcontrole. "Iedereen komt minstens één keer per week te laat op zijn werk", zo relativeerde Huybrechts de commotie achteraf.Samenwerking niet ter discussie Geen geldig excuus voor Telenet, dat Huybrechts ter verantwoording roept. "Een voetbalcommentator kan niet te laat komen", legt Telenetwoordvoerder Stefan Coenjaerts uit in Het Laatste Nieuws. "Wij eisen toch een zekere ernst van onze commentatoren, en zullen daarom met Huybrechts aan de tafel zitten." "Onze samenwerking komt echter voorlopig niet in het gedrang." Persona non grata in Mechelen Huybrechts heeft het intussen voorgoed verkorven bij het bestuur en de supporters van KV Mechelen, die hem van onbekwame en partijdige (lees: anti-Mechelen) commentaar beschuldigen. Voorzitter Johan Timmermans riep Huybrechts uit tot persona non grata Achter de Kazerne en wil dat Telenet, ook shirtsponsor van Malinwa, hem geen wedstrijden van KV Mechelen meer laat becommentariëren. Telenet sust. Coenjaerts: "Verschillende mensen, ook van de hoofdredactie, hebben de wedstrijd opnieuw bekeken. Zij komen eensluidend tot de conclusie dat Huybrechts niet partijdig was. In het voetbal kunnen de emoties wel eens oplaaien.We zullen ook met KV Mechelen samenzitten om deze zaak op te lossen". Facebook Op de sociaalnetwerksite Facebook zijn de voorbije dagen verschillende groepen tegen Huybrechts als voetbalcommentator opgericht. 'Wij willen Carl Huybrechts weg bij Sporting Telenet' verzamelde al meer dan 800 fans, het iets minder genuanceerde 'Wij willen die poedel weg als voetbalreporter bij Sporting Telenet' ruim 600. (KVDA)