Thomas Bach volgt Jacques Rogge op als IOC-voorzitter

© Belga

De Duitser Thomas Bach is op het IOC-congres in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires door de stemgerechtigde IOC-leden verkozen om Jacques Rogge op te volgen als negende voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De Duitser Thomas Bach volgt Jacques Rogge op als negende voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).Naast Bach hadden ook de Puerto Ricaan Richard Carrion, de Zwitser Denis Oswald, de Oekraïense ex-polsstokspringer Sergey Bubka, de Singaporees Ng Ser Miang en de Taiwanees Ching-Kuo Wu zich kandidaat gesteld.

Wu viel na de eerste ronde af. In de tweede ronde haalde Bach de noodzakelijke meerderheid van de stemmen. De 59-jarige jurist werd voor de stemming al als topfavoriet naar voren geschoven. Bach is dan ook al een tijdlang nauw betrokken bij de werking van het IOC. De Duitser was de voorbije jaren aan de slag als IOC-vicevoorzitter en voorzitter van de juridische commissie.

Olympisch verleden

Net als Rogge heeft hij een olympisch verleden. Als schermer nam hij deel aan de Olympische Spelen van 1976.

De 71-jarige Jacques Rogge hield het na twaalf voor bekeken als voorzitter van het IOC. “Het was een eer om twaalf jaar aan het hoofd van deze organisatie te staan. Ik ben ervan overtuigd dat de olympische beweging sterk is en dat ze een schitterende toekomst voor zich heeft” verklaarde Rogge eerder al in Buenos Aires. “Mijn opvolger zal een onvergetelijke ervaring beleven.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content