‘Thorpedo’ Thorpe nu toch in ziekenhuis met depressie

© Reuters

De Australische zwemlegende Ian Thorpe is met een depressie opgenomen in een ziekenhuis in Sydney. Eerder werd verwezen naar een schouderoperatie.

De Australische zwemlegende Ian Thorpe is met een depressie opgenomen in een ziekenhuis in Sydney. Dat heeft zijn manager James Erskine laten weten aan Australische media.

Een verwarde Thorpe is in de buurt van het huis van zijn ouders in Panania (Sydney) door de politie van straat geplukt. Een buurtbewoner had de politie gebeld omdat hij dacht dat er in zijn auto ingebroken werd, al bleek dat niet te kloppen. “Ian heeft antidepressiva en pijnstillers voor zijn schouder genomen, maar hij had geen druppel alcohol gedronken”, stelde zijn manager. “Nu is hij opgenomen in het ziekenhuis”.

De 31-jarige voormalige zwemtopper kampt al enkele jaren met persoonlijke problemen en een alcoholverslaving. Een week geleden berichtten Australische media al dat hij in een ontwenningskliniek opgenomen was, maar het management van de vijfvoudige olympische kampioen ontkende dat toen. Volgens hen was Thorpe in het ziekenhuis om er een schouderoperatie te ondergaan.

‘Thorpedo’ Thorpe, viervoudig ‘World Swimmer of the Year’, zette eind 2006 een punt achter zijn zwemcarrière maar maakte vijf jaar later zijn comeback. Hij probeerde zich te plaatsen voor de Olympische Zomerspelen van Londen, maar slaagde daar niet in. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content