Tiger Woods heeft een overeenkomst gesloten met de Zwitserse maker van luxehorloges Rolex. Het is voor de Amerikaanse golfer de eerste grote sponsordeal sinds de schandalen over zijn herhaaldelijke ontrouw en zijn echtscheiding.

"Rolex is ervan overtuigd dat Woods nog een lange carrière voor de boeg heeft en dat hij alle kwaliteiten bezit om de geschiedenis van de golfsport te blijven bepalen", zo schrijft Rolex op zijn website.

Woods had tot juli nog een overeenkomst met de Zwitserse horlogemaker TAG Heuer, maar dat contract werd niet vernieuwd. Rolex is ook sponsor van onder meer Woods' collega Phil Mickelson en van de tennissterren Roger Federer en Caroline Wozniacki.

Schandaal

Nadat de seksverslaving en de buitenechtelijke avonturen van de topgolfer bekend waren geraakt na een hevige ruzie met zijn vrouw Elin Nordegren, verloor Woods meerdere sponsors. Onder andere belbedrijf AT&T, adviesbureau Accenture en sportdrankmerk Gatorade haakten af.

Andere bedrijven, zoals sportartikelenproducent Nike en de maker van computerspellen Electronic Arts, behielden wel hun vertrouwen.

Uit top 50

Woods trok zich in december 2009 voor onbepaalde tijd terug uit het professionele golfcircuit. Hij maakte in april 2010 een comeback, maar kon sindsdien geen enkel toernooi meer winnen.

Deze week verdween hij voor het eerst in 15 jaar uit de top vijftig van de wereldranglijst van het golf. (Belga/KVDA).

Tiger Woods heeft een overeenkomst gesloten met de Zwitserse maker van luxehorloges Rolex. Het is voor de Amerikaanse golfer de eerste grote sponsordeal sinds de schandalen over zijn herhaaldelijke ontrouw en zijn echtscheiding. "Rolex is ervan overtuigd dat Woods nog een lange carrière voor de boeg heeft en dat hij alle kwaliteiten bezit om de geschiedenis van de golfsport te blijven bepalen", zo schrijft Rolex op zijn website.Woods had tot juli nog een overeenkomst met de Zwitserse horlogemaker TAG Heuer, maar dat contract werd niet vernieuwd. Rolex is ook sponsor van onder meer Woods' collega Phil Mickelson en van de tennissterren Roger Federer en Caroline Wozniacki.SchandaalNadat de seksverslaving en de buitenechtelijke avonturen van de topgolfer bekend waren geraakt na een hevige ruzie met zijn vrouw Elin Nordegren, verloor Woods meerdere sponsors. Onder andere belbedrijf AT&T, adviesbureau Accenture en sportdrankmerk Gatorade haakten af. Andere bedrijven, zoals sportartikelenproducent Nike en de maker van computerspellen Electronic Arts, behielden wel hun vertrouwen.Uit top 50Woods trok zich in december 2009 voor onbepaalde tijd terug uit het professionele golfcircuit. Hij maakte in april 2010 een comeback, maar kon sindsdien geen enkel toernooi meer winnen. Deze week verdween hij voor het eerst in 15 jaar uit de top vijftig van de wereldranglijst van het golf. (Belga/KVDA).