In het kader van een onderzoek naar mogelijke fiscale fraude heeft de federale gerechtelijke politie van Turnhout een huiszoeking uitgevoerd op acht plaatsen, waaronder bij profvoetballer Timmy Simons in Knokke-Heist. Dat schrijven de kranten van Mediahuis zaterdag. De aanvoerder van Club Brugge is aandeelhouder van Vastgoedservice. Het gerecht wil nagaan of er een zwartgeldcircuit is opgezet bij het makelaarskantoor.

Spilfiguur in het onderzoek is Geert Vanhoof, de topman van Vastgoedservice. De speurders vielen zowel op de zetel van het bedrijf in Mol binnen als Vanhoofs privéwoning. In het vastgoedkantoor is ook de zetel gevestigd van VGS Cycling Team, het wielerteam rond wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert.

Geert Vanhoof is samen met Timmy Simons teammanager van het Crelan-Vastgoedservice-wielerteam. De recherche ging ook langs bij Marc S. uit Mol, de zelfstandige boekhouder van de verschillende bedrijven van Vanhoof. Zowel zijn privéwoning in Mol als kantoor in Balen werden bezocht.

In een bank in het centrum van Mol werd de kluis van Vastgoedservice doorzocht. Door zijn interesse voor het veldrijden heeft Timmy Simons nauwe contacten met Vanhoof. Het is niet bekend of de profvoetballer thuis was toen de speurders in zijn woning in Knokke-Heist binnenvielen. Zelfs de ouders van de Club Brugge-speler kregen in hun huis in Aarschot de politie over de vloer. Op hun adres is Lila Invest gevestigd, het immobiliënbedrijfje van Simons. Niemand is voorlopig aangehouden.

'Huiszoekingen volledig los van wielerteam en Club Brugge'

Wielerploeg Crelan-Vastgoedservice laat weten in een reactie aan persagentschap Belga dat "de huiszoekingen volledig losstaan van het wielerteam en Club Brugge". "Veel kunnen we niet zeggen, maar er zijn in elk geval geen gevolgen voor het wielerteam. Niemand werd verhoord, opgepakt of in verdenking gesteld", klinkt het bij de ploegleiding van Crelan-Vastgoedservice. (Belga/SD)

Spilfiguur in het onderzoek is Geert Vanhoof, de topman van Vastgoedservice. De speurders vielen zowel op de zetel van het bedrijf in Mol binnen als Vanhoofs privéwoning. In het vastgoedkantoor is ook de zetel gevestigd van VGS Cycling Team, het wielerteam rond wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert. Geert Vanhoof is samen met Timmy Simons teammanager van het Crelan-Vastgoedservice-wielerteam. De recherche ging ook langs bij Marc S. uit Mol, de zelfstandige boekhouder van de verschillende bedrijven van Vanhoof. Zowel zijn privéwoning in Mol als kantoor in Balen werden bezocht. In een bank in het centrum van Mol werd de kluis van Vastgoedservice doorzocht. Door zijn interesse voor het veldrijden heeft Timmy Simons nauwe contacten met Vanhoof. Het is niet bekend of de profvoetballer thuis was toen de speurders in zijn woning in Knokke-Heist binnenvielen. Zelfs de ouders van de Club Brugge-speler kregen in hun huis in Aarschot de politie over de vloer. Op hun adres is Lila Invest gevestigd, het immobiliënbedrijfje van Simons. Niemand is voorlopig aangehouden. Wielerploeg Crelan-Vastgoedservice laat weten in een reactie aan persagentschap Belga dat "de huiszoekingen volledig losstaan van het wielerteam en Club Brugge". "Veel kunnen we niet zeggen, maar er zijn in elk geval geen gevolgen voor het wielerteam. Niemand werd verhoord, opgepakt of in verdenking gesteld", klinkt het bij de ploegleiding van Crelan-Vastgoedservice. (Belga/SD)