Op de rechtbank van Kortrijk moesten vrijdag enkele profrenners en ploegbaas Patrick Lefevere voor de raadkamer verschijnen. In totaal negen personen uit de wielerwereld moesten zich verantwoorden in een dossier rond belastingontduiking. Onder hen Tom Boonen, Stijn Devolder en Nico Mattan.

Hun advocaten vroegen al enkele keren uitstel voor de raadkamer, om een regeling met de fiscus uit te werken. De renners stelden zich bereid ook een minnelijke schikking te treffen met het parket. 'We hebben een dossier minnelijke schikking neergelegd voor de raadkamer', bevestigt advocate Patricia Soete, die onder meer voor Tom Boonen tussenkomt.

Ploegbaas Patrick Lefevere en zijn echtgenote stelden zich niet bereid om te betalen. 'We gaan geen minnelijke schikking aanvaarden, gezien we van oordeel zijn dat onze cliënten geen misdrijf gepleegd hebben', zeggen raadsmannen Johan Speeke en Wahib El Hayouni.

Het dossier komt op 15 april opnieuw voor de raadkamer. De renners die een dossier minnelijke schikking neerlegden, zullen tegen dan antwoord gekregen hebben op hun besluiten van het openbaar ministerie. Later moet de raadkamer dan beslissen wie er eventueel doorverwezen wordt naar de correctionele rechtbank en wie buiten vervolging gesteld wordt. (Belga)

Op de rechtbank van Kortrijk moesten vrijdag enkele profrenners en ploegbaas Patrick Lefevere voor de raadkamer verschijnen. In totaal negen personen uit de wielerwereld moesten zich verantwoorden in een dossier rond belastingontduiking. Onder hen Tom Boonen, Stijn Devolder en Nico Mattan. Hun advocaten vroegen al enkele keren uitstel voor de raadkamer, om een regeling met de fiscus uit te werken. De renners stelden zich bereid ook een minnelijke schikking te treffen met het parket. 'We hebben een dossier minnelijke schikking neergelegd voor de raadkamer', bevestigt advocate Patricia Soete, die onder meer voor Tom Boonen tussenkomt. Ploegbaas Patrick Lefevere en zijn echtgenote stelden zich niet bereid om te betalen. 'We gaan geen minnelijke schikking aanvaarden, gezien we van oordeel zijn dat onze cliënten geen misdrijf gepleegd hebben', zeggen raadsmannen Johan Speeke en Wahib El Hayouni. Het dossier komt op 15 april opnieuw voor de raadkamer. De renners die een dossier minnelijke schikking neerlegden, zullen tegen dan antwoord gekregen hebben op hun besluiten van het openbaar ministerie. Later moet de raadkamer dan beslissen wie er eventueel doorverwezen wordt naar de correctionele rechtbank en wie buiten vervolging gesteld wordt. (Belga)