De inmiddels 38-jarige Franse ex-international, die in het seizoen 2005/06 vijftien competitieduels afwerkte voor Lierse en nu als werkloze voetballer in onze derde klasse op zoek ging naar een nieuwe en laatste werkgever, zit behoorlijk in de penarie. Vairelles moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van moordpoging.

De aanvaller, sinds 8 april het slachtoffer van een gerechtelijke vereffening van FC Gueugnon - waar hij sinds anderhalf jaar meerderheidsaandeelhouder en speler was - bracht afgelopen weekend een bezoek aan discotheek Les Quatre As in Essey-les-Nancy. In de nacht van zaterdag op zondag, rond drie uur 's morgens, werd zijn 19-jarige broer Giovan daar in dronken toestand de deur gewezen. Er volgde nadien een vechtpartij, waarbij traangas werd gebruikt.

Vairelles en zijn twee andere broers gingen hulp zoeken bij familie en keerden terug met een 22 kaliber long rifle en twee andere wapens. Een van de twee wagens waarin ze terugkeerden, werd bestuurd door hun vader Guy.

SchotenVolgens getuigen werden in het tumult zeven schoten gelost. Er vielen drie gewonden, van wie een iemand mogelijk een amputatie van twee vingers moet ondergaan.

Vader Vairelles werd na een ondervraging zondag vrijgelaten door de onderzoeksrechter, de zonen vertoeven nog altijd in voorhechtenis. (FV)

De inmiddels 38-jarige Franse ex-international, die in het seizoen 2005/06 vijftien competitieduels afwerkte voor Lierse en nu als werkloze voetballer in onze derde klasse op zoek ging naar een nieuwe en laatste werkgever, zit behoorlijk in de penarie. Vairelles moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van moordpoging. De aanvaller, sinds 8 april het slachtoffer van een gerechtelijke vereffening van FC Gueugnon - waar hij sinds anderhalf jaar meerderheidsaandeelhouder en speler was - bracht afgelopen weekend een bezoek aan discotheek Les Quatre As in Essey-les-Nancy. In de nacht van zaterdag op zondag, rond drie uur 's morgens, werd zijn 19-jarige broer Giovan daar in dronken toestand de deur gewezen. Er volgde nadien een vechtpartij, waarbij traangas werd gebruikt. Vairelles en zijn twee andere broers gingen hulp zoeken bij familie en keerden terug met een 22 kaliber long rifle en twee andere wapens. Een van de twee wagens waarin ze terugkeerden, werd bestuurd door hun vader Guy. SchotenVolgens getuigen werden in het tumult zeven schoten gelost. Er vielen drie gewonden, van wie een iemand mogelijk een amputatie van twee vingers moet ondergaan. Vader Vairelles werd na een ondervraging zondag vrijgelaten door de onderzoeksrechter, de zonen vertoeven nog altijd in voorhechtenis. (FV)