Een veelbelovend voetbaltalent dat deelnam aan een jeugdproject van Club Brugge, is door vier andere deelnemers gepest en zelfs in elkaar geslagen. Omdat slechts één van de pesters werd weggestuurd, verliet Nathan de club. Het is Het Nieuwsblad dat uitpakt met het schrijnende verhaal. De 15-jarige Nathan nam sinds september samen met zes andere Franstalige jeugdspelers deel aan een uniek project: ze kregen via Club Brugge onderdak bij een koppel begeleiders, liepen school in een privé-instelling en trainden 's ochtends en 's avonds.

Gepest

Voor Nathan een droom die in vervulling ging, maar in een nachtmerrie ontaarde. "Vier jongens hadden geen zin om les te volgen en vonden het maar niets dat Nathan en twee vrienden wel naar school wilden," vertelt zijn moeder in de krant.

Zij werden niet alleen gepest, ze werden ook beurtelings door de vier pesters in elkaar geslagen. "Dat zijn we pas na enkele weken te weten gekomen. De vader van een medespeler heeft ons op de hoogte gebracht."

Tweede kans

De ouders van Nathan hebben de zaak meteen bij de leiding van Club aangekaart. De oudste pester werd uitgesloten, de andere drie kregen een tweede kans.

"Dat was voor ons onaanvaardbaar," aldus de moeder. "Wij hebben met Nathan gesproken en besloten om het Club-avontuur voor bekeken te houden."

Club Brugge bevestigt dat verhaal. "De drie andere daders toonden oprechte spijt en kregen een tweede kans," zegt woordvoerder Pieter Marechal in Het Nieuwsblad. "Nathan was het enige slachtoffer dat daar niet mee kon leven. Hij besloot om de club te verlaten. Wij betreuren dat hij bij ons vertrekt, maar wensen hem alle succes toe."

Testen

Nathans voetbalcarrière is niet voorbij door het voorval. Hij speelt ook nog bij de jonge beloften van de Rode Duivels en test dezer dagen bij Valenciennes FC en Aston Villa. (KVDA)

Een veelbelovend voetbaltalent dat deelnam aan een jeugdproject van Club Brugge, is door vier andere deelnemers gepest en zelfs in elkaar geslagen. Omdat slechts één van de pesters werd weggestuurd, verliet Nathan de club. Het is Het Nieuwsblad dat uitpakt met het schrijnende verhaal. De 15-jarige Nathan nam sinds september samen met zes andere Franstalige jeugdspelers deel aan een uniek project: ze kregen via Club Brugge onderdak bij een koppel begeleiders, liepen school in een privé-instelling en trainden 's ochtends en 's avonds. Gepest Voor Nathan een droom die in vervulling ging, maar in een nachtmerrie ontaarde. "Vier jongens hadden geen zin om les te volgen en vonden het maar niets dat Nathan en twee vrienden wel naar school wilden," vertelt zijn moeder in de krant. Zij werden niet alleen gepest, ze werden ook beurtelings door de vier pesters in elkaar geslagen. "Dat zijn we pas na enkele weken te weten gekomen. De vader van een medespeler heeft ons op de hoogte gebracht." Tweede kans De ouders van Nathan hebben de zaak meteen bij de leiding van Club aangekaart. De oudste pester werd uitgesloten, de andere drie kregen een tweede kans. "Dat was voor ons onaanvaardbaar," aldus de moeder. "Wij hebben met Nathan gesproken en besloten om het Club-avontuur voor bekeken te houden." Club Brugge bevestigt dat verhaal. "De drie andere daders toonden oprechte spijt en kregen een tweede kans," zegt woordvoerder Pieter Marechal in Het Nieuwsblad. "Nathan was het enige slachtoffer dat daar niet mee kon leven. Hij besloot om de club te verlaten. Wij betreuren dat hij bij ons vertrekt, maar wensen hem alle succes toe." Testen Nathans voetbalcarrière is niet voorbij door het voorval. Hij speelt ook nog bij de jonge beloften van de Rode Duivels en test dezer dagen bij Valenciennes FC en Aston Villa. (KVDA)