Van Hoecke reageerde op de website van de RTBF zelf ook al op het incident. "Na twee jaar hard werken mag iedereen de teugels eens vieren. Ik geef wel toe dat het moment, hier in Londen, slecht is gekozen. Maar het gebeurde buiten het olympisch dorp. Ik heb de andere atleten niet gestoord. Ik heb het baanwielrennen geen dienst bewezen, noch op de baan noch ernaast. Als ik een straf krijg, zal ik die aanvaarden."

De reacties van twitteraars laten er geen twijfel over bestaan: Gijs Van Hoecke had het recht om na zijn uitschakeling in Londen eens goed uit de bol te gaan en hoeft daarvoor niet te worden gestraft. En uiteraard moeten grapjes over het voorval kunnen. Een bloemlezing:

Van Hoecke reageerde op de website van de RTBF zelf ook al op het incident. "Na twee jaar hard werken mag iedereen de teugels eens vieren. Ik geef wel toe dat het moment, hier in Londen, slecht is gekozen. Maar het gebeurde buiten het olympisch dorp. Ik heb de andere atleten niet gestoord. Ik heb het baanwielrennen geen dienst bewezen, noch op de baan noch ernaast. Als ik een straf krijg, zal ik die aanvaarden." De reacties van twitteraars laten er geen twijfel over bestaan: Gijs Van Hoecke had het recht om na zijn uitschakeling in Londen eens goed uit de bol te gaan en hoeft daarvoor niet te worden gestraft. En uiteraard moeten grapjes over het voorval kunnen. Een bloemlezing: