Positief nieuws uit Oekraïne: het is dezer dagen zeldzaam. Voetballer Jaba Kankava van Dnipro Dnipropetrovsk is na afgelopen weekend echter een nationale held in het land. Niet omwille van zijn sportieve prestaties, wel omdat hij mogelijk het leven heeft gered van zijn tegenstander.

Oleg Gusev, de kapitein van Dynamo Kiev - de club van Dieumerci Mbokani, viel na een zware botsing met Dniprodoelman Denis Boyko bewusteloos op de grond. Een alerte Kankava had meteen in de gaten dat het ernstig was en schoot Gusev te hulp. Hij maakte Gusevs keel vrij om te beletten dat de speler zijn tong zou inslikken. Het kan zijn leven gered hebben. Gusev werd op een draagberrie afgevoerd en ligt in het ziekenhuis voor een medisch onderzoek.

Voor de volledigheid: Dnipro won de wedstrijd met 2-0.

Positief nieuws uit Oekraïne: het is dezer dagen zeldzaam. Voetballer Jaba Kankava van Dnipro Dnipropetrovsk is na afgelopen weekend echter een nationale held in het land. Niet omwille van zijn sportieve prestaties, wel omdat hij mogelijk het leven heeft gered van zijn tegenstander. Oleg Gusev, de kapitein van Dynamo Kiev - de club van Dieumerci Mbokani, viel na een zware botsing met Dniprodoelman Denis Boyko bewusteloos op de grond. Een alerte Kankava had meteen in de gaten dat het ernstig was en schoot Gusev te hulp. Hij maakte Gusevs keel vrij om te beletten dat de speler zijn tong zou inslikken. Het kan zijn leven gered hebben. Gusev werd op een draagberrie afgevoerd en ligt in het ziekenhuis voor een medisch onderzoek.Voor de volledigheid: Dnipro won de wedstrijd met 2-0.