O'Neal, die zich in september kandidaat had gesteld voor een job bij de lokale politie, werd officieel ingehuld tijdens een besloten plechtigheid in de gebouwen van het Doral Police Department.

Opvallend: politiechef Donald De Lucca zei aan de krant Miami Herald dat O'Neal geen salaris ontvangt en zelf zijn verzekeringskosten betaalt.

Hij zal (voorlopig) vooral gemeenschapswerk doen, als rolmodel voor jongeren. Op termijn hoopt hij politiechef of sheriff te worden. 'Maar ik moet beginnen bij het begin,' aldus een bescheiden O'Neal.

Ervaring

O'Neal heeft ervaring bij de politie in Los Angeles en twee van zijn nonkels waren politiemannen. Waarom hij nu voor Doral kiest? 'De Lucca is een geweldige leider en een goede vriend van mij. Om zelf een grote leider te worden, moet je eerst leren. "He's the Shaq of all chiefs".'

'We zijn vereerd om hem in ons team te hebben', zegt De Lucca. 'Hij is een voorbeeld voor de jeugd van vandaag en gelooft in dit beroep.'

Shaquille O'Neal met acteur Jack Nicholson, Reuters
Shaquille O'Neal met acteur Jack Nicholson © Reuters

Reus

De 2,16 meter grote en meer dan 150 kg zware Shaquille O'Neal speelde tijdens zijn NBA-carrière in Orlando, Los Angeles, Miami, Phoenix, Cleveland en Boston.

Een van zijn bekendstee momenten is een dunk waarmee hij als rookie bij de Orlando Magic de back-board van de basket vernielde.

O'Neal, die zich in september kandidaat had gesteld voor een job bij de lokale politie, werd officieel ingehuld tijdens een besloten plechtigheid in de gebouwen van het Doral Police Department. Opvallend: politiechef Donald De Lucca zei aan de krant Miami Herald dat O'Neal geen salaris ontvangt en zelf zijn verzekeringskosten betaalt. Hij zal (voorlopig) vooral gemeenschapswerk doen, als rolmodel voor jongeren. Op termijn hoopt hij politiechef of sheriff te worden. 'Maar ik moet beginnen bij het begin,' aldus een bescheiden O'Neal.O'Neal heeft ervaring bij de politie in Los Angeles en twee van zijn nonkels waren politiemannen. Waarom hij nu voor Doral kiest? 'De Lucca is een geweldige leider en een goede vriend van mij. Om zelf een grote leider te worden, moet je eerst leren. "He's the Shaq of all chiefs".''We zijn vereerd om hem in ons team te hebben', zegt De Lucca. 'Hij is een voorbeeld voor de jeugd van vandaag en gelooft in dit beroep.' De 2,16 meter grote en meer dan 150 kg zware Shaquille O'Neal speelde tijdens zijn NBA-carrière in Orlando, Los Angeles, Miami, Phoenix, Cleveland en Boston.Een van zijn bekendstee momenten is een dunk waarmee hij als rookie bij de Orlando Magic de back-board van de basket vernielde.