Met de groeten van Victor Vazquez

Een matig najaar kreeg voor Club Brugge alsnog een mooi einde. Getekend: Victor Vázquez.

Victor Vázquez verknalde de kerst van Standard zondagmiddag grondig. Toen Juan Carlos Garrido voor Club Brugge tekende, was de naam van de Barcelonees niet de eerste die door het hoofd van de Spaanse hoofdcoach flitste als hij dacht aan de basisopstelling van Club Brugge. De gewezen voetballer van Barcelona B wist dat.

Er moet iets in het verleden gebeurd zijn tussen die twee, en Vázquez deed er achter de schermen veel aan om een andere hoofdtrainer in het zadel te krijgen. Toen wij in een gesprek met de entourage van Garrido lieten vallen hoe belangrijk Vázquez dit najaar al wel was geweest voor het offensieve rendement van Club, werd dat een beetje weggelachen.

Ze kenden de Spanjaard wel, en die kennis was niet van dien aard dat ze helemaal overtuigd waren van zijn kunnen. Soms, zo leek het, is het ook een nadeel afkomst en achtergrond te delen met de trainer. Zie Jordi Figueras, die ook snel werd afgeserveerd.

Aan de reeks assists – vooral Carlos Bacca heeft al veel goals te danken aan Vázquez – kwam een einde, toen de Spanjaard zich ongelukkig blesseerde aan het sleutelbeen. Pas recent raakte Vázquez weer fit en wat dat betekent voor Club, moest Standard zondag nog ondervinden.

Voor de rust hadden de Rouches maar weinig moeite met het offensieve spel van Club. Toen speelde Zimling in een nog wat vooruitgeschoven rol in de driehoek op het middenveld, een driehoek met de punt naar achter. Voor de verdediging stond de jonge Verstraete. Omdat hij nog wat licht uitviel, wisselde Garrido na twintig minuten de twee van plaats, met weinig beterschap. Er was toen al ruimte voor Lestienne, maar die werd onvoldoende scherp aangespeeld.

Hoe anders lukte dat na de rust. Drie splijtende ballen van Vázquez trokken de thuisverdediging aan flarden. Goreux maakte zich herhaaldelijk boos op zijn ploegmaats, maar de rechtsachter van de Rouches zou beter kwaad in de spiegel kijken en zichzelf uitfoeteren, hij was het die Lestienne telkens liet lopen.

En zo kreeg een matig najaar voor Club alsnog een mooi einde. Getekend: Victor Vázquez. Allicht zal zijn landgenoot-trainer iets minder vraagtekens zetten achter een basisplaats na Nieuwjaar.

Peter T’Kint

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content