"Houd uzelf uitzinnige commentators en aan elkaar hangende supporters voor ogen." Sportschrijver Geert De Vriese blaast voor ons het stof van de Belgische succesmomenten in het voetbal en schetst op zeer levendige wijze hun verloop, de aanloop en de context. In elf wedstrijden loodst hij ons doorheen de laatste veertig Europese jaren. Onder andere de wedstrijden Beveren-Inter, Lokeren-Barcelona en natuurlijk Antwerp-Sofia passeren de revue.

Eerder al bewees De Vriese zijn kennis van die materie in De gouden jaren van het Belgisch voetbal 1970-79. De periode waarin drie boterhammen met spek soms nog genoeg waren voor drie doelpunten. Ditmaal raadpleegde de auteur een massa aan sportartikels. Ook verslagen uit Sport/Voetbalmagazine werden weer opgerakeld.

Het resultaat is een goed gedocumenteerd werk dat bulkt van de citaten. Tegen de achtergrond van de financiële realiteit en de Europese voetbalgeschiedenis zorgt De Vriese ervoor dat onze 'voetbalmirakels' niet vergeten worden. In ieder geval levert zijn boek een bemoedigend verhaal in een tijd waarin de uitschieters van de Belgische afgevaardigden evolueerden van uithalen naar stuiptrekkingen. (AvV)

'Mirakels in de provincie. Europese stunts van Belgische clubs' van Geert De Vriese wordt uitgegeven door Linkeroever Uitgevers, telt 298 pagina's en kost € 19,95.

"Houd uzelf uitzinnige commentators en aan elkaar hangende supporters voor ogen." Sportschrijver Geert De Vriese blaast voor ons het stof van de Belgische succesmomenten in het voetbal en schetst op zeer levendige wijze hun verloop, de aanloop en de context. In elf wedstrijden loodst hij ons doorheen de laatste veertig Europese jaren. Onder andere de wedstrijden Beveren-Inter, Lokeren-Barcelona en natuurlijk Antwerp-Sofia passeren de revue. Eerder al bewees De Vriese zijn kennis van die materie in De gouden jaren van het Belgisch voetbal 1970-79. De periode waarin drie boterhammen met spek soms nog genoeg waren voor drie doelpunten. Ditmaal raadpleegde de auteur een massa aan sportartikels. Ook verslagen uit Sport/Voetbalmagazine werden weer opgerakeld. Het resultaat is een goed gedocumenteerd werk dat bulkt van de citaten. Tegen de achtergrond van de financiële realiteit en de Europese voetbalgeschiedenis zorgt De Vriese ervoor dat onze 'voetbalmirakels' niet vergeten worden. In ieder geval levert zijn boek een bemoedigend verhaal in een tijd waarin de uitschieters van de Belgische afgevaardigden evolueerden van uithalen naar stuiptrekkingen. (AvV)