Met jaarlijks ongeveer 250.000 toeschouwers (kwalificaties inbegrepen) is deze Spaanse GP één van de drukst bezochte races van het seizoen. Bovendien is het parcours van Jerez de la Frontera ook enorm geliefd bij de motorenstallen zelf: het wordt buiten het seizoen vaak gebruikt voor testritten.

In Spanje is de MotoGP een immens populaire sport, niet in het minst te danken aan de prima resultaten van vedetten als Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo. Of het ontluikende talent van de amper 20-jarige Marc Marquez, die twee weken geleden in Austin als jongste motorijder ooit een GP wist te winnen.

De eeuwige discussie rond de voorkeur voor MotoGP of Formule 1 zal wel nooit beslecht worden, maar sommigen hebben alvast verwoede pogingen ondernomen. Zo werden F1-bolide en moto al vaker tegen elkaar uitgespeeld. (MS)

Een van de voornaamste voorbeelden is dit duel tussen Jenson Button en Dani Pedrosa in 2009:

En dit duel tussen moto, F1-wagen en power boat:

Met jaarlijks ongeveer 250.000 toeschouwers (kwalificaties inbegrepen) is deze Spaanse GP één van de drukst bezochte races van het seizoen. Bovendien is het parcours van Jerez de la Frontera ook enorm geliefd bij de motorenstallen zelf: het wordt buiten het seizoen vaak gebruikt voor testritten. In Spanje is de MotoGP een immens populaire sport, niet in het minst te danken aan de prima resultaten van vedetten als Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo. Of het ontluikende talent van de amper 20-jarige Marc Marquez, die twee weken geleden in Austin als jongste motorijder ooit een GP wist te winnen. De eeuwige discussie rond de voorkeur voor MotoGP of Formule 1 zal wel nooit beslecht worden, maar sommigen hebben alvast verwoede pogingen ondernomen. Zo werden F1-bolide en moto al vaker tegen elkaar uitgespeeld. (MS) Een van de voornaamste voorbeelden is dit duel tussen Jenson Button en Dani Pedrosa in 2009:En dit duel tussen moto, F1-wagen en power boat: