'In Europa willen we in juli beginnen te racen, om er vervolgens door te gaan tot begin september. De eerste race zou dan in Oostenrijk gehouden worden. In september, oktober en november willen we ons verplaatsen naar Eurazië, Azië en Amerika, om het seizoen tot slot in december in de Golf te beëindigen, met Bahrein voor de traditionele afsluiter in Abu Dhabi. In totaal zouden we zo tot vijftien à achttien races moeten komen', aldus Chase Carey. 'De definitieve kalender publiceren we zo snel mogelijk.'

Gezien de huidige maatregelen in Europa om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen die GP's naar alle waarschijnlijkheid achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. 'We verwachten dat we in die eerste races van het seizoen geen fans mogen ontvangen, maar hopen natuurlijk fans te verwelkomen eens we vorderen op de kalender. Procedures voor elke race en in elk land moeten nog uitgewerkt worden, maar ik benadruk dat de veiligheid van iedereen daarbij prioritair is.'

In Oostenrijk versoepelde de regering eerder al de maatregelen tegen het coronavirus, waardoor een GP op de Red Bull Ring achter gesloten deuren wel mogelijk lijkt. Ook de eerstvolgende GP op de kalender kan doorgaan. Het Circuit van Silverstone maakt zich sterk dat de Grote Prijs van Groot-Brittannië op 19 juli zonder toeschouwers mag worden afgewerkt. Op 2 augustus is vervolgens de Hungaroring aan de rand van de Hongaarse hoofdstad Boedapest aan de beurt, op 30 augustus staat de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender. In principe zijn alle grote evenementen tot 1 september verboden in ons land. Op de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag werd echter nog geen definitieve beslissing genomen over sportwedstrijden achter gesloten deuren.

In totaal werden de eerste tien GP's van het seizoen geannuleerd (Australië, Monaco en Frankrijk) of voor onbepaalde tijd uitgesteld (Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Azerbeidzjan, Canada).

'In Europa willen we in juli beginnen te racen, om er vervolgens door te gaan tot begin september. De eerste race zou dan in Oostenrijk gehouden worden. In september, oktober en november willen we ons verplaatsen naar Eurazië, Azië en Amerika, om het seizoen tot slot in december in de Golf te beëindigen, met Bahrein voor de traditionele afsluiter in Abu Dhabi. In totaal zouden we zo tot vijftien à achttien races moeten komen', aldus Chase Carey. 'De definitieve kalender publiceren we zo snel mogelijk.' Gezien de huidige maatregelen in Europa om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen die GP's naar alle waarschijnlijkheid achter gesloten deuren moeten plaatsvinden. 'We verwachten dat we in die eerste races van het seizoen geen fans mogen ontvangen, maar hopen natuurlijk fans te verwelkomen eens we vorderen op de kalender. Procedures voor elke race en in elk land moeten nog uitgewerkt worden, maar ik benadruk dat de veiligheid van iedereen daarbij prioritair is.' In Oostenrijk versoepelde de regering eerder al de maatregelen tegen het coronavirus, waardoor een GP op de Red Bull Ring achter gesloten deuren wel mogelijk lijkt. Ook de eerstvolgende GP op de kalender kan doorgaan. Het Circuit van Silverstone maakt zich sterk dat de Grote Prijs van Groot-Brittannië op 19 juli zonder toeschouwers mag worden afgewerkt. Op 2 augustus is vervolgens de Hungaroring aan de rand van de Hongaarse hoofdstad Boedapest aan de beurt, op 30 augustus staat de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender. In principe zijn alle grote evenementen tot 1 september verboden in ons land. Op de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag werd echter nog geen definitieve beslissing genomen over sportwedstrijden achter gesloten deuren. In totaal werden de eerste tien GP's van het seizoen geannuleerd (Australië, Monaco en Frankrijk) of voor onbepaalde tijd uitgesteld (Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Azerbeidzjan, Canada).