"De vierde rit was een moeilijke, maar niet moeilijker dan de ritten van de voorbije dagen. Wat het extra zwaar maakte was de hitte", aldus wedstrijdleider Gert Duson.

"Steve Vandenberghe had net de duinen achter zich gelaten en begon aan de laatste 50 kilometer op weg naar het bivak. Hij was in het gezelschap van een andere motorrijder, toen hij plots vertraagde en zachtjes viel. Zijn collega motorrijder heeft meteen een noodsignaal uitgezonden, vier minuten later was de helikopter met spoedarts ter plaatse".

"De dokter heeft gedurende drie kwartier geprobeerd om hem te reanimeren, maar helaas. Steve was een persoonlijke vriend van mij. Hij baatte al jaren Hotel ter Duinen in Knokke uit en motorsport was zijn passie. Hij was een ervaren sporter, had meerdere Dakars op de teller. Vorig jaar nam hij deel met drie vrienden, dit jaar met negen. Iedereen is erg aangeslagen. Ik wil in persoonlijke naam en in naam van mijn organisatie naasten, familie en vrienden mijn medeleven betuigen."

(Belga/RR)

"De vierde rit was een moeilijke, maar niet moeilijker dan de ritten van de voorbije dagen. Wat het extra zwaar maakte was de hitte", aldus wedstrijdleider Gert Duson. "Steve Vandenberghe had net de duinen achter zich gelaten en begon aan de laatste 50 kilometer op weg naar het bivak. Hij was in het gezelschap van een andere motorrijder, toen hij plots vertraagde en zachtjes viel. Zijn collega motorrijder heeft meteen een noodsignaal uitgezonden, vier minuten later was de helikopter met spoedarts ter plaatse". "De dokter heeft gedurende drie kwartier geprobeerd om hem te reanimeren, maar helaas. Steve was een persoonlijke vriend van mij. Hij baatte al jaren Hotel ter Duinen in Knokke uit en motorsport was zijn passie. Hij was een ervaren sporter, had meerdere Dakars op de teller. Vorig jaar nam hij deel met drie vrienden, dit jaar met negen. Iedereen is erg aangeslagen. Ik wil in persoonlijke naam en in naam van mijn organisatie naasten, familie en vrienden mijn medeleven betuigen."(Belga/RR)