De collega's uit Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Nederland zullen meer dan 950 politiemensen uit Wallonië en Brussel bijstaan, zo meldt de federale politie in een persbericht.

De buitenlandse agenten, in hun herkenbare uniformen, zullen de talrijke buitenlandse toeschouwers opvangen en voorthelpen in het Luxemburgs, Duits of Nederlands.

De politie waarschuwt voorts voor de werkzaamheden op de E42 in Verviers en Polleur. Wie uit Brussel of Namen komt, neemt beter de E25 (Luik-Aarlen) richting Luxemburg en verlaat de snelweg aan afrit 48 Werbomont of afrit 47 Harzé, afhankelijk van de toegangszone. Wie toch de E42 (Verviers-Sankt-Vith) neemt, moet de afritten rond Francorchamps nemen. Lokaal zijn er drie toegangszones, waarbij de kleurencodes best gevolgd worden.

Voor editie 2013 zal de politie voor het eerst ook via de sociale media in reële tijd communiceren over mobiliteit en preventie. De politie waarschuwt reeds om geen waardevolle dingen zichtbaar achter te laten in de auto en voor "bonneteau"-spelers, waarbij de toeschouwer een bal moet zoeken onder drie bekers. (Belga/INM)

De collega's uit Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Nederland zullen meer dan 950 politiemensen uit Wallonië en Brussel bijstaan, zo meldt de federale politie in een persbericht. De buitenlandse agenten, in hun herkenbare uniformen, zullen de talrijke buitenlandse toeschouwers opvangen en voorthelpen in het Luxemburgs, Duits of Nederlands. De politie waarschuwt voorts voor de werkzaamheden op de E42 in Verviers en Polleur. Wie uit Brussel of Namen komt, neemt beter de E25 (Luik-Aarlen) richting Luxemburg en verlaat de snelweg aan afrit 48 Werbomont of afrit 47 Harzé, afhankelijk van de toegangszone. Wie toch de E42 (Verviers-Sankt-Vith) neemt, moet de afritten rond Francorchamps nemen. Lokaal zijn er drie toegangszones, waarbij de kleurencodes best gevolgd worden. Voor editie 2013 zal de politie voor het eerst ook via de sociale media in reële tijd communiceren over mobiliteit en preventie. De politie waarschuwt reeds om geen waardevolle dingen zichtbaar achter te laten in de auto en voor "bonneteau"-spelers, waarbij de toeschouwer een bal moet zoeken onder drie bekers. (Belga/INM)