Nico Rosberg trad ook in de voetsporen van zijn Finse vader Keke, die 30 jaar geleden de Formule 1-race in Monaco won. Hij haalde het voor zijn landgenoot, wereldkampioen en WK-leider Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). Diens Australische ploegmaat Mark Webber werd derde, de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) kwam als vierde over de streep. Adrian Sutil (Force India) werd vijfde, Jenson Button (McLaren) zesde en Fernando Alonso (Ferrari) zevende.

Crash Massa

De GP moest na 31 van de 78 ronden een tijdje geneutraliseerd worden na een crash van de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari). Hij was, net als tijdens de kwalificaties, in de bocht van Sainte-Dévote van de baan gegaan en moest opgeven. De safety car kwam er een tijdje aan te pas, en in de 38e ronde kon de race verdergezet worden.

Crash Maldonado

Enkele ronden later moest de wedstrijd helemaal gestaakt worden na een crash van Pastor Maldonado (Williams). De rode vlag ging omhoog en er moest een herstart aan te pas komen.

In de WK-stand heeft leider Vettel 107 punten. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault), zondag tiende, is tweede met 86 punten, dan volgen Alonso (78), Hamilton (62), Webber (57) en Rosberg (47).

De zevende WK-manche van het seizoen, de GP van Canada, wordt op 9 juni op het circuit van Montréal gereden. (Belga/TE)

Nico Rosberg trad ook in de voetsporen van zijn Finse vader Keke, die 30 jaar geleden de Formule 1-race in Monaco won. Hij haalde het voor zijn landgenoot, wereldkampioen en WK-leider Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). Diens Australische ploegmaat Mark Webber werd derde, de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) kwam als vierde over de streep. Adrian Sutil (Force India) werd vijfde, Jenson Button (McLaren) zesde en Fernando Alonso (Ferrari) zevende. Crash MassaDe GP moest na 31 van de 78 ronden een tijdje geneutraliseerd worden na een crash van de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari). Hij was, net als tijdens de kwalificaties, in de bocht van Sainte-Dévote van de baan gegaan en moest opgeven. De safety car kwam er een tijdje aan te pas, en in de 38e ronde kon de race verdergezet worden. Crash Maldonado Enkele ronden later moest de wedstrijd helemaal gestaakt worden na een crash van Pastor Maldonado (Williams). De rode vlag ging omhoog en er moest een herstart aan te pas komen. In de WK-stand heeft leider Vettel 107 punten. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault), zondag tiende, is tweede met 86 punten, dan volgen Alonso (78), Hamilton (62), Webber (57) en Rosberg (47). De zevende WK-manche van het seizoen, de GP van Canada, wordt op 9 juni op het circuit van Montréal gereden. (Belga/TE)