De Formule 1 en MotoGP in Australië zijn afgelast. Dat heeft de organisatie dinsdag meegedeeld. Het is het tweede jaar op rij dat de races niet plaatsvinden. Redenen zijn de beperkingen en logistieke problemen door de coronapandemie.

De voorzitter van de Australian Grand Prix Corporation, Paul Little, zei in een verklaring 'diep teleurgesteld' te zijn. De F1-wedstrijd is normaal de openingsrace van het seizoen, maar was vanwege de coronapandemie voor dit jaar verplaatst naar 21 november.

De situatie in Australië is echter nog weinig veranderd. De grenzen zijn dicht en de verwachting is dat dit de komende tijd zo zal blijven.

Vorig jaar moest de wedstrijd ook worden afgezegd vanwege corona.

De organisatie van de Formule 1 zegt teleurgesteld te zijn, maar gaat ervan uit dat er dit seizoen toch 23 wedstrijden gereden kunnen worden. 'We hebben nog genoeg opties om de plek van de Grand Prix van Australië mee op te vullen', luidt het. 'We gaan de komende weken hierover overleggen en komen daarop terug als er meer duidelijkheid is.'

Max Verstappen (Red Bull) staat voorlopig aan de leiding in de tussenstand van het WK. De Nederlandse autocoureur boekte afgelopen zondag in Oostenrijk zijn derde overwinning op rij.

Ook de wedstrijd van de MotoGP in Australië, die op 24 oktober zou worden gehouden op Phillip Island, gaat niet door. De organisatie van het WK wegrace heeft daarom de race in Maleisië een week naar voren geschoven. Deze wedstrijd wordt nu op 24 oktober gehouden.

De Formule 1 en MotoGP in Australië zijn afgelast. Dat heeft de organisatie dinsdag meegedeeld. Het is het tweede jaar op rij dat de races niet plaatsvinden. Redenen zijn de beperkingen en logistieke problemen door de coronapandemie.De voorzitter van de Australian Grand Prix Corporation, Paul Little, zei in een verklaring 'diep teleurgesteld' te zijn. De F1-wedstrijd is normaal de openingsrace van het seizoen, maar was vanwege de coronapandemie voor dit jaar verplaatst naar 21 november. De situatie in Australië is echter nog weinig veranderd. De grenzen zijn dicht en de verwachting is dat dit de komende tijd zo zal blijven. Vorig jaar moest de wedstrijd ook worden afgezegd vanwege corona. De organisatie van de Formule 1 zegt teleurgesteld te zijn, maar gaat ervan uit dat er dit seizoen toch 23 wedstrijden gereden kunnen worden. 'We hebben nog genoeg opties om de plek van de Grand Prix van Australië mee op te vullen', luidt het. 'We gaan de komende weken hierover overleggen en komen daarop terug als er meer duidelijkheid is.' Max Verstappen (Red Bull) staat voorlopig aan de leiding in de tussenstand van het WK. De Nederlandse autocoureur boekte afgelopen zondag in Oostenrijk zijn derde overwinning op rij. Ook de wedstrijd van de MotoGP in Australië, die op 24 oktober zou worden gehouden op Phillip Island, gaat niet door. De organisatie van het WK wegrace heeft daarom de race in Maleisië een week naar voren geschoven. Deze wedstrijd wordt nu op 24 oktober gehouden.