Het nieuwe ontwerp van de auto's moet het voor de piloten makkelijker maken om in te halen. De verschillen tussen de bolides moet kleiner worden, om spannendere races te krijgen. Met ingang van 2022 hebben de ontwerpers minder technische vrijheden, wordt de aerodynamica simpeler en worden de wielen 18 inches breed.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de nieuwe regels dit jaar al zouden ingaan, maar de introductie werd vorig jaar als gevolg van het coronavirus uitgesteld naar 2022. 'De Formule 1 begint een spannend, nieuw hoofdstuk in 2022. Het huidige reglementenboek wordt verscheurd en een set radicaal nieuwe reglementen wordt van kracht, bedoeld om de races nog spectaculairder te maken', aldus de organisatie.

Het nieuwe ontwerp van de auto's moet het voor de piloten makkelijker maken om in te halen. De verschillen tussen de bolides moet kleiner worden, om spannendere races te krijgen. Met ingang van 2022 hebben de ontwerpers minder technische vrijheden, wordt de aerodynamica simpeler en worden de wielen 18 inches breed. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de nieuwe regels dit jaar al zouden ingaan, maar de introductie werd vorig jaar als gevolg van het coronavirus uitgesteld naar 2022. 'De Formule 1 begint een spannend, nieuw hoofdstuk in 2022. Het huidige reglementenboek wordt verscheurd en een set radicaal nieuwe reglementen wordt van kracht, bedoeld om de races nog spectaculairder te maken', aldus de organisatie.