Formule 1: Sebastian Vettel wint GP van Singapore

© ImageGlobe

De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) heeft op het stratencircuit van Marina Bay bij kunstlicht de Grote Prijs Formule 1 van Singapore gewonnen, de 13e WK-manche van het seizoen.

Voor de drievoudige wereldkampioen en huidige WK-leider was het al de zevende zege van het seizoen, zijn derde op rij na Spa-Francorchamps en Monza.

In de WK-stand heeft hij ondertussen zestig punten voorsprong op Alonso, waardoor Vettel met nog zes Grote Prijzen voor de boeg goed op weg is naar een vierde wereldtitel op rij.

Probleemloos

Vettel was van op de poleposition vertrokken en boekte een probleemloze zege. Enkel in de eerste honderden meters werd hij even voorbijgestoken door zijn landgenoot Nico Rosberg (Mercedes), maar Vettel zette die scheve situatie snel recht door de leiding vrijwel onmiddellijk weer over te nemen.

Uiteindelijk finishte Vettel met 33 seconden voorsprong op de Spaanse voormalige wereldkampioen Fernando Alonso (Ferrari), zijn eerste achtervolger in de WK-stand.

Diens toekomstige ploegmaat bij Ferrari, de Fin Kimi Räikkönen, reed zijn Lotus naar de derde plaats. Rosberg viel uiteindelijk nipt naast het podium, De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) en de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) vervolledigden de top zes in Singapore.

Zuid-Korea

De volgende Grote Prijs staat op 6 oktober in het Zuid-Koreaanse Yeongam op het programma. Vorig jaar was Vettel ook daar de beste. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content