De Formule 1 hoopt dat de situatie rond het coronavirus zich in Europa in juli en augustus dermate verbetert dat er in de zomer al races kunnen worden gehouden achter gesloten deuren. Het circuit van het Engelse Silverstone, waar in de buurt zeven teams zijn gehuisvest, zou de primeur moeten beleven.

Vanwege de coronacrisis werden de eerste acht Grote Prijzen van dit Formule 1-seizoen allemaal uitgesteld of afgelast. De GP van Canada in Montreal op 14 juni staat nu (voorlopig nog) als eerste manche van het WK geprogrammeerd.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet in de krant 'Österreich' al optekenen te hopen dat er in de herfst kan worden begonnen. De GP van Groot-Brittannië in Silverstone staat op 19 juli op het programma. De Belgische GP in Spa-Francorchamps moet op 30 augustus plaatsvinden.

Bazen leveren twintig procent loon in

Ondertussen zit de Formule 1-wereld in een financiële dip. Daarom zullen de toplui van de Formule 1 de volgende twee maanden twintig procent van hun salaris inleveren als teken van solidariteit in deze coronacrisis. Het gaat onder meer om grote baas Chase Carey, sportief verantwoordelijke Ross Brawn en vijftien directeuren. Dat schrijft Daily Mail.

Zowat de helft van de 500 medewerkers van het in Londen gevestigde F1-bestuur worden tijdelijk met verlof gestuurd. De F1-top volgt zo het voorbeeld van teams als McLaren, Williams en Racing Point, die al eerder dergelijke maatregelen aankondigden.

De Formule 1 hoopt dat de situatie rond het coronavirus zich in Europa in juli en augustus dermate verbetert dat er in de zomer al races kunnen worden gehouden achter gesloten deuren. Het circuit van het Engelse Silverstone, waar in de buurt zeven teams zijn gehuisvest, zou de primeur moeten beleven. Vanwege de coronacrisis werden de eerste acht Grote Prijzen van dit Formule 1-seizoen allemaal uitgesteld of afgelast. De GP van Canada in Montreal op 14 juni staat nu (voorlopig nog) als eerste manche van het WK geprogrammeerd. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet in de krant 'Österreich' al optekenen te hopen dat er in de herfst kan worden begonnen. De GP van Groot-Brittannië in Silverstone staat op 19 juli op het programma. De Belgische GP in Spa-Francorchamps moet op 30 augustus plaatsvinden.Ondertussen zit de Formule 1-wereld in een financiële dip. Daarom zullen de toplui van de Formule 1 de volgende twee maanden twintig procent van hun salaris inleveren als teken van solidariteit in deze coronacrisis. Het gaat onder meer om grote baas Chase Carey, sportief verantwoordelijke Ross Brawn en vijftien directeuren. Dat schrijft Daily Mail.Zowat de helft van de 500 medewerkers van het in Londen gevestigde F1-bestuur worden tijdelijk met verlof gestuurd. De F1-top volgt zo het voorbeeld van teams als McLaren, Williams en Racing Point, die al eerder dergelijke maatregelen aankondigden.