Het Formule 1-circus trekt van Europa naar Azië voor de GP van Singapore dit weekend. Daarna volgen nog de GP's van Zuid-Korea, Japan, India en Abu Dhabi. Monza was twee weken geleden de afsluiter van het Europese seizoen, gewonnen door Sebastian Vettel... wie anders? De Duitser telt nu 222 punten, hetzij 53 punten meer dan eerste achtervolger Fernando Alonso (169 punten).

In Singapore gaat de regerende wereldkampioen voor drie op een rij, het decor oogt althans perfect. Het Marina Bay circuit is uniek op de F1-kalender: het is de enige race die 's nachts wordt gereden, onder een imponerend plafond van kunstlicht. Een bochtig en technisch veeleisend parcours dat dwars door deze Aziatische metropool kronkelt, rakelings langs de vele architecturale parels en ontzagwekkende wolkenkrabbers.

Wat dat betekent voor de F1-piloten zie je in volgend filmpje uit de kwalificatieritten van vorig jaar. We rijden mee met Pastor Maldonado van het Williamsteam:Vorig jaar won Sebastian Vettel trouwens de race, hier nog eens een opfrisbeurt:

De race is zondag vanaf 13.30u live te zien op VIER.

Het Formule 1-circus trekt van Europa naar Azië voor de GP van Singapore dit weekend. Daarna volgen nog de GP's van Zuid-Korea, Japan, India en Abu Dhabi. Monza was twee weken geleden de afsluiter van het Europese seizoen, gewonnen door Sebastian Vettel... wie anders? De Duitser telt nu 222 punten, hetzij 53 punten meer dan eerste achtervolger Fernando Alonso (169 punten).In Singapore gaat de regerende wereldkampioen voor drie op een rij, het decor oogt althans perfect. Het Marina Bay circuit is uniek op de F1-kalender: het is de enige race die 's nachts wordt gereden, onder een imponerend plafond van kunstlicht. Een bochtig en technisch veeleisend parcours dat dwars door deze Aziatische metropool kronkelt, rakelings langs de vele architecturale parels en ontzagwekkende wolkenkrabbers.Wat dat betekent voor de F1-piloten zie je in volgend filmpje uit de kwalificatieritten van vorig jaar. We rijden mee met Pastor Maldonado van het Williamsteam: Vorig jaar won Sebastian Vettel trouwens de race, hier nog eens een opfrisbeurt: