Al in de vijfde ronde moest Hamiltons dichtste rivaal, de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), opgeven. De Belg Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda), die als negende vertrok, eindigde op de veertiende plaats.

De Brit van Mercedes controleerde de race op het circuit van Suzuka van start tot finish, en boekte zo zijn achtste overwinning dit seizoen. Hij profiteerde optimaal van het vroege uitvallen van Sebastian Vettel. De Duitser moest zijn Ferrari na vijf rondjes al naar binnen rijden wegens technische problemen. In het kampioenschap sloeg Hamilton een gat van 59 punten naar Vettel. Het seizoen telt nog vier races.

Hamilton finishte voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). Net als in 2015 kan Hamilton zijn wereldtitel binnenhalen op het circuit van Austin, op 22 oktober.

Lees ook over Lewis Hamilton: De mens achter de machine

Al in de vijfde ronde moest Hamiltons dichtste rivaal, de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), opgeven. De Belg Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda), die als negende vertrok, eindigde op de veertiende plaats.De Brit van Mercedes controleerde de race op het circuit van Suzuka van start tot finish, en boekte zo zijn achtste overwinning dit seizoen. Hij profiteerde optimaal van het vroege uitvallen van Sebastian Vettel. De Duitser moest zijn Ferrari na vijf rondjes al naar binnen rijden wegens technische problemen. In het kampioenschap sloeg Hamilton een gat van 59 punten naar Vettel. Het seizoen telt nog vier races.Hamilton finishte voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). Net als in 2015 kan Hamilton zijn wereldtitel binnenhalen op het circuit van Austin, op 22 oktober.