Het enthousiasme en positivisme van Lewis Hamilton heeft veel te maken met (opnieuw) enkele wijzigingen in de F1. De belangrijkste: alle wagens rijden nu met V6-motor rond in plaats van een V8 en er kan minder brandstof opgeslagen worden.

Aanpassingen zijn het die de sport weer aantrekkelijker moeten maken, met meer onderlinge strijd, meer inhaalmanoeuvres en weer meer stuurmanskunst dan mechaniek.

Red Bull

En toch zal mechaniek ook nu een rol spelen, zeker in die eerste maanden. Want net Red Bull, het team van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, kampt met de groeipijnen van een nieuwe motor.

In aanloop naar deze eerste GP vertoonde de RB10-motor (Renault) van Red Bull meermaals technische mankementen. "In de eerste vier of vijf GP's is het goed mogelijk dat Vettel niet eens het podium haalt", voorspelt ex-F1-testrijder Bas Leinders deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Dan is de motor van Mercedes, McLaren en Williams een pak performanter. Niet toevallig worden hun piloten - Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Jenson Button - genoemd als favorieten in Melbourne en mannen die straks voor de wereldtitel zullen strijden.

Zonder Webber

Het publiek in Albert Park, hartje Melbourne, zal het voor het eerst in meer dan tien jaar zonder thuisrijder Mark Webber moeten stellen. De sympathieke Australiër gaf er eind vorig seizoen de brui aan en komt nu voor Porsche uit in het World Endurance Championship. Nooit in zijn carrière haalde hij het podium van de Grote Prijs in zijn eigen land.

Het circuit in Melbourne staat te boek als erg veeleisend voor de banden en de remmen van de wagens. De race uitrijden wordt daarom al als een triomf beschouwd. Wie straks het efficiëntst met zijn nieuwe bolide kan omspringen, mag in Albert Park als eerste de champagne ontkurken.

Nog dit: de liefhebbers van Formule 1 zullen vanaf dit jaar hun toevlucht moeten zoeken tot betaalzender Sporting Telenet, dat de uitzendrechten voor de komende drie seizoenen binnenhaalde. Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch voorzien de rechtstreekse uitzendingen van commentaar.

Formule 1, GP van Australië, zondag vanaf 6u55. Live te volgen op Sporting Telenet.

Het enthousiasme en positivisme van Lewis Hamilton heeft veel te maken met (opnieuw) enkele wijzigingen in de F1. De belangrijkste: alle wagens rijden nu met V6-motor rond in plaats van een V8 en er kan minder brandstof opgeslagen worden.Aanpassingen zijn het die de sport weer aantrekkelijker moeten maken, met meer onderlinge strijd, meer inhaalmanoeuvres en weer meer stuurmanskunst dan mechaniek. Red BullEn toch zal mechaniek ook nu een rol spelen, zeker in die eerste maanden. Want net Red Bull, het team van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, kampt met de groeipijnen van een nieuwe motor. In aanloop naar deze eerste GP vertoonde de RB10-motor (Renault) van Red Bull meermaals technische mankementen. "In de eerste vier of vijf GP's is het goed mogelijk dat Vettel niet eens het podium haalt", voorspelt ex-F1-testrijder Bas Leinders deze week in Sport/Voetbalmagazine.Dan is de motor van Mercedes, McLaren en Williams een pak performanter. Niet toevallig worden hun piloten - Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Jenson Button - genoemd als favorieten in Melbourne en mannen die straks voor de wereldtitel zullen strijden. Zonder WebberHet publiek in Albert Park, hartje Melbourne, zal het voor het eerst in meer dan tien jaar zonder thuisrijder Mark Webber moeten stellen. De sympathieke Australiër gaf er eind vorig seizoen de brui aan en komt nu voor Porsche uit in het World Endurance Championship. Nooit in zijn carrière haalde hij het podium van de Grote Prijs in zijn eigen land.Het circuit in Melbourne staat te boek als erg veeleisend voor de banden en de remmen van de wagens. De race uitrijden wordt daarom al als een triomf beschouwd. Wie straks het efficiëntst met zijn nieuwe bolide kan omspringen, mag in Albert Park als eerste de champagne ontkurken.Nog dit: de liefhebbers van Formule 1 zullen vanaf dit jaar hun toevlucht moeten zoeken tot betaalzender Sporting Telenet, dat de uitzendrechten voor de komende drie seizoenen binnenhaalde. Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch voorzien de rechtstreekse uitzendingen van commentaar. Formule 1, GP van Australië, zondag vanaf 6u55. Live te volgen op Sporting Telenet.