Koen Wauters en Pascal Feryn komen elk aan de start met een Toyota Landcruiser van Feryn Dakar Sport, een nieuw team opgericht door Feryn. Teammanager Tom De Leeuw, die al 15 deelnames op zijn naam heeft, wordt de navigator van Koen Wauters; Pascal Feryn heeft als corijder Christophe Guille.

Wauters nam al 10 keer deel aan de rallyraid en haalde 8 keer de finish. Hij verscheen voor het laatst aan de start in 2008, toen de Dakar werd afgelast wegens terreurdreiging in Centraal-Afrika. Het team zet ook nog een snelle assistentiewagen en een assistentievrachtwagen in.

"In juni heb ik mij ingeschreven, in de wetenschap dat ik nog kon afzeggen als het budget niet rond geraakte. Ik ga terug omdat het kriebelt", aldus Wauters.

Privé

"De redenen waarom ik de voorbije jaren wegbleef, zijn uiteenlopend. Zo was ik in 2008 enorm ontgoocheld. Alles was klaar en dan moet je tegen de partners sorry zeggen. De sportieve prestaties van de laatste drie edities waren niet goed en de
sponsorzoektocht was zwaar. Tot slot was er de privésituatie. De kinderen waren nog klein en mijn vrouw was net een zaak opgestart".

"De ambitie is uitrijden, maar ik weet van mezelf dat ik een competitiebeest ben. Maar als je zo'n wedstrijd tot een goed einde brengt, heb je ook meestal een goed resultaat", besloot Wauters.

Koen Wauters en Pascal Feryn komen elk aan de start met een Toyota Landcruiser van Feryn Dakar Sport, een nieuw team opgericht door Feryn. Teammanager Tom De Leeuw, die al 15 deelnames op zijn naam heeft, wordt de navigator van Koen Wauters; Pascal Feryn heeft als corijder Christophe Guille. Wauters nam al 10 keer deel aan de rallyraid en haalde 8 keer de finish. Hij verscheen voor het laatst aan de start in 2008, toen de Dakar werd afgelast wegens terreurdreiging in Centraal-Afrika. Het team zet ook nog een snelle assistentiewagen en een assistentievrachtwagen in. "In juni heb ik mij ingeschreven, in de wetenschap dat ik nog kon afzeggen als het budget niet rond geraakte. Ik ga terug omdat het kriebelt", aldus Wauters.Privé"De redenen waarom ik de voorbije jaren wegbleef, zijn uiteenlopend. Zo was ik in 2008 enorm ontgoocheld. Alles was klaar en dan moet je tegen de partners sorry zeggen. De sportieve prestaties van de laatste drie edities waren niet goed en de sponsorzoektocht was zwaar. Tot slot was er de privésituatie. De kinderen waren nog klein en mijn vrouw was net een zaak opgestart". "De ambitie is uitrijden, maar ik weet van mezelf dat ik een competitiebeest ben. Maar als je zo'n wedstrijd tot een goed einde brengt, heb je ook meestal een goed resultaat", besloot Wauters.