Kubica crashte zondag zwaar tijdens zijn deelname aan de rally Ronde di Andora in de buurt van het Italiaanse Genua. Hij was er erg aan toe en moest zeven uur lang worden aan zijn rechterhand en -arm worden geopereerd.

"Zijn voorarm geneest voorspoedig," laat Lotus Renault weten. "De medicatie die hij krijgt, doet hem nog veel slapen, maar hij antwoordt op alle externe prikkels. Hij reageerde positief op het nieuws over zijn toestand en is klaar om te vechten voor zijn comeback."

Operaties

Donderdag moet Kubica een nieuwe chirurgische ingreep ondergaan om de breuken van zijn rechterschouder- en voet te laten stabiliseren. Drie of vier dagen later staat een andere operatie gepland aan zijn elleboog, aldus Lotus Renault.

De 26-jarige Kubica zal nog twee tot drie weken in het Santa Corona ziekenhuis van Pietra Ligure nabij Genua verblijven en zet zijn revalidatie nadien ergens anders voort.

Op het internet circuleert een animatie van de crash van Kubica:

Kubica crashte zondag zwaar tijdens zijn deelname aan de rally Ronde di Andora in de buurt van het Italiaanse Genua. Hij was er erg aan toe en moest zeven uur lang worden aan zijn rechterhand en -arm worden geopereerd. "Zijn voorarm geneest voorspoedig," laat Lotus Renault weten. "De medicatie die hij krijgt, doet hem nog veel slapen, maar hij antwoordt op alle externe prikkels. Hij reageerde positief op het nieuws over zijn toestand en is klaar om te vechten voor zijn comeback." Operaties Donderdag moet Kubica een nieuwe chirurgische ingreep ondergaan om de breuken van zijn rechterschouder- en voet te laten stabiliseren. Drie of vier dagen later staat een andere operatie gepland aan zijn elleboog, aldus Lotus Renault. De 26-jarige Kubica zal nog twee tot drie weken in het Santa Corona ziekenhuis van Pietra Ligure nabij Genua verblijven en zet zijn revalidatie nadien ergens anders voort. Op het internet circuleert een animatie van de crash van Kubica: