Hamilton was vorig jaar een grote aanjager van Black Lives Matter en op zijn aandringen was er elke race even aandacht voor de strijd tegen racisme. De Brit knielde voor aanvang van de races en stak zijn arm met gebalde vuist omhoog. Een aantal coureurs volgde zijn voorbeeld.

Begin deze maand verlengde Hamilton eindelijk zijn contract bij de Duits renstal. Onderdeel van de eenjarige deal is de vorming van een liefdadigheidsorganisatie die meer diversiteit en inclusie in de autosport gaat ondersteunen. 'Verandering is nog steeds nodig. De ongelijkheden in onze sport en in de wereld zijn er nog altijd en we moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen en kansen voor iedereen. In alles wat ik doe, blijf ik werken aan het creëren van kansen voor gekleurde kinderen, binnen de wetenschap, techniek en kunst.'

De W12 moet Hamilton naar zijn achtste wereldtitel voeren. De auto wordt dinsdag onthuld en onlangs plaatste Mercedes een foto met een met zwarte verf gevuld verfpistool, waarmee de suggestie is gewekt dat de auto in het nieuwe seizoen opnieuw zwart van kleur is en niet traditioneel zilver.

Hamilton was vorig jaar een grote aanjager van Black Lives Matter en op zijn aandringen was er elke race even aandacht voor de strijd tegen racisme. De Brit knielde voor aanvang van de races en stak zijn arm met gebalde vuist omhoog. Een aantal coureurs volgde zijn voorbeeld. Begin deze maand verlengde Hamilton eindelijk zijn contract bij de Duits renstal. Onderdeel van de eenjarige deal is de vorming van een liefdadigheidsorganisatie die meer diversiteit en inclusie in de autosport gaat ondersteunen. 'Verandering is nog steeds nodig. De ongelijkheden in onze sport en in de wereld zijn er nog altijd en we moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen en kansen voor iedereen. In alles wat ik doe, blijf ik werken aan het creëren van kansen voor gekleurde kinderen, binnen de wetenschap, techniek en kunst.' De W12 moet Hamilton naar zijn achtste wereldtitel voeren. De auto wordt dinsdag onthuld en onlangs plaatste Mercedes een foto met een met zwarte verf gevuld verfpistool, waarmee de suggestie is gewekt dat de auto in het nieuwe seizoen opnieuw zwart van kleur is en niet traditioneel zilver.