Hamilton klokte zaterdag op het natte circuit van Spa-Francorchamps een snelste ronde in 2:01.12 en veroverde zo zijn 31e pole uit zijn carrière, de vierde op rij dit seizoen. Naast Hamilton op de eerste startgrid staat de Duitse wereldkampioen en WK-leider Sebastian Vettel (Red Bull).

De Australiër Mark Webber, ploegmaat van Vettel, en de Duitser Nico Rosberg (in de tweede Mercedes) vertrekken van op de tweede startgrid. De Fin Kimi Räikkönen, tweede in de WK-stand, kwam in zijn Lotus niet verder dan de achtste tijd. Hij deed het daarmee nog altijd een plaats beter dan de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), nummer drie in de WK-stand. De Grote Prijs begint zondagnamiddag om 14 uur. (Belga/AVE)

Hamilton klokte zaterdag op het natte circuit van Spa-Francorchamps een snelste ronde in 2:01.12 en veroverde zo zijn 31e pole uit zijn carrière, de vierde op rij dit seizoen. Naast Hamilton op de eerste startgrid staat de Duitse wereldkampioen en WK-leider Sebastian Vettel (Red Bull). De Australiër Mark Webber, ploegmaat van Vettel, en de Duitser Nico Rosberg (in de tweede Mercedes) vertrekken van op de tweede startgrid. De Fin Kimi Räikkönen, tweede in de WK-stand, kwam in zijn Lotus niet verder dan de achtste tijd. Hij deed het daarmee nog altijd een plaats beter dan de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), nummer drie in de WK-stand. De Grote Prijs begint zondagnamiddag om 14 uur. (Belga/AVE)