Lewis Hamilton (27) rijdt de volgende drie seizoenen voor het Duitse Mercedes. De Britse ex-wereldkampioen komt over van McLaren en vervangt Michael Schumacher. De overgang hing al even in de lucht en is nu officieel bevestigd.

De deal levert Hamilton naar verluidt liefst 75,5 miljoen euro op. Hij zal bij Mercedes een duo vormen met de Duitser Nico Rosberg, die op post blijft.

"Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ik ben heel blij aan dit hoofdstuk met Mercedes te kunnen beginnen", laat Hamilton weten. "Mercedes is zo'n grote naam in de autosport en samen delen we de passie om te winnen. Samen kunnen we alleen maar sterker worden. Ik hoop de "zilverpijl" nog sterker te maken en de ambitie waar te maken om beide wereldkampioenschappen te winnen."

Fin de carrière voor Michael Schumacher?

De komst van Hamilton betekent dat Schumacher bij Mercedes baan moet ruimen. Waar de toekomst van de zevenvoudige wereldkampioen ligt, is nog niet duidelijk. Mogelijk zet hij na dit seizoen (voor de tweede keer) een punt achter zijn carrière.

De 43-jarige Duitser keerde in 2010 terug in de F1 maar hij slaagde er de voorbije drie seizoenen niet in zijn vroegere successen te evenaren. Hij won sinds zijn terugkeer nog geen wedstrijd. In 2010 werd 'Schumi' negende in de WK-eindstand, vorig jaar eindigde hij als achtste. Dit seizoen staat hij na 14 GP's op de 12e plaats.

"Ik heb drie mooie jaren beleefd bij het Mercedes F1 Team. Jammer genoeg is het op sportief vlak niet helemaal gelopen zoals we hadden gehoopt", reageert Schumacher. "Ik wens mijn vervanger Lewis Hamilton en de ploeg alle succes toe."

Sergio Perez naar McLaren

De plaats van Hamilton bij McLaren wordt ingenomen door de Mexicaan Sergio Perez (22). Die verlaat op zijn beurt Sauber. Wie daar in zijn plaats komt, is nog niet meegedeeld.

Bij McLaren zal Perez, die nog geen GP kon winnen, een duo vormen met de Brit Jenson Button. (DPA/Belga/KVDA)

Lewis Hamilton (27) rijdt de volgende drie seizoenen voor het Duitse Mercedes. De Britse ex-wereldkampioen komt over van McLaren en vervangt Michael Schumacher. De overgang hing al even in de lucht en is nu officieel bevestigd. De deal levert Hamilton naar verluidt liefst 75,5 miljoen euro op. Hij zal bij Mercedes een duo vormen met de Duitser Nico Rosberg, die op post blijft. "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ik ben heel blij aan dit hoofdstuk met Mercedes te kunnen beginnen", laat Hamilton weten. "Mercedes is zo'n grote naam in de autosport en samen delen we de passie om te winnen. Samen kunnen we alleen maar sterker worden. Ik hoop de "zilverpijl" nog sterker te maken en de ambitie waar te maken om beide wereldkampioenschappen te winnen." Fin de carrière voor Michael Schumacher? De komst van Hamilton betekent dat Schumacher bij Mercedes baan moet ruimen. Waar de toekomst van de zevenvoudige wereldkampioen ligt, is nog niet duidelijk. Mogelijk zet hij na dit seizoen (voor de tweede keer) een punt achter zijn carrière. De 43-jarige Duitser keerde in 2010 terug in de F1 maar hij slaagde er de voorbije drie seizoenen niet in zijn vroegere successen te evenaren. Hij won sinds zijn terugkeer nog geen wedstrijd. In 2010 werd 'Schumi' negende in de WK-eindstand, vorig jaar eindigde hij als achtste. Dit seizoen staat hij na 14 GP's op de 12e plaats. "Ik heb drie mooie jaren beleefd bij het Mercedes F1 Team. Jammer genoeg is het op sportief vlak niet helemaal gelopen zoals we hadden gehoopt", reageert Schumacher. "Ik wens mijn vervanger Lewis Hamilton en de ploeg alle succes toe." Sergio Perez naar McLaren De plaats van Hamilton bij McLaren wordt ingenomen door de Mexicaan Sergio Perez (22). Die verlaat op zijn beurt Sauber. Wie daar in zijn plaats komt, is nog niet meegedeeld. Bij McLaren zal Perez, die nog geen GP kon winnen, een duo vormen met de Brit Jenson Button. (DPA/Belga/KVDA)