Het kan een speciaal weekend worden voor de familie Márquez, want ook jongere broer Alex komt in actie in Valencia. Zij het dan in de Moto3-klasse. Daar valt de beslissing over de wereldtitel pas in deze slotmanche, Alex Márquez vertrekt in het algemeen klassement met een voorsprong van elf punten op de tweede, de Australiër Jack Miller.

Grote broer Marc heeft zijn portie motogeschiedenis al geschreven. Vorig jaar in zijn debuutseizoen in de MotoGP-klasse meteen wereldkampioen, en dat op zijn twintigste. De jongste wereldkampioen ooit. Ook dit seizoen stond er geen maat op het Spaanse talent. Al vier GP's voor het einde was hij zeker van een verlenging van zijn titel. Met twaalf zeges staat hij nu op gelijke hoogte met Mick Doohan, de legendarische Australische motospecialist, die in 1997 wereldkampioen werd met een gelijk aantal zeges. In Valencia gaat Marc Márquez, aangemoedigd door het thuispubliek, op zoek naar het spraakmakende nummer dertien.

Tweede in het klassement is voorlopig Valentino Rossi, negenvoudig wereldkampioen. De Italiaan, ondertussen 35 jaar, gaf te kennen ook volgend seizoen weer mee te strijden, op zoek naar een tiende wereldtitel. In Valencia strijdt hij met zijn Yamaha-ploegmaat Jorge Lorenzo om het zilver.

Twee maanden geleden, in de GP van Brno, zorgde Marc Márquez voor 'de save van het jaar' door zijn zware moto in een onwaarschijnlijke houding toch op de baan te houden. Bekijk hier de (gereconstrueerde) beelden!

De GP van Valencia, zondag om 14u.

Het kan een speciaal weekend worden voor de familie Márquez, want ook jongere broer Alex komt in actie in Valencia. Zij het dan in de Moto3-klasse. Daar valt de beslissing over de wereldtitel pas in deze slotmanche, Alex Márquez vertrekt in het algemeen klassement met een voorsprong van elf punten op de tweede, de Australiër Jack Miller.Grote broer Marc heeft zijn portie motogeschiedenis al geschreven. Vorig jaar in zijn debuutseizoen in de MotoGP-klasse meteen wereldkampioen, en dat op zijn twintigste. De jongste wereldkampioen ooit. Ook dit seizoen stond er geen maat op het Spaanse talent. Al vier GP's voor het einde was hij zeker van een verlenging van zijn titel. Met twaalf zeges staat hij nu op gelijke hoogte met Mick Doohan, de legendarische Australische motospecialist, die in 1997 wereldkampioen werd met een gelijk aantal zeges. In Valencia gaat Marc Márquez, aangemoedigd door het thuispubliek, op zoek naar het spraakmakende nummer dertien.Tweede in het klassement is voorlopig Valentino Rossi, negenvoudig wereldkampioen. De Italiaan, ondertussen 35 jaar, gaf te kennen ook volgend seizoen weer mee te strijden, op zoek naar een tiende wereldtitel. In Valencia strijdt hij met zijn Yamaha-ploegmaat Jorge Lorenzo om het zilver.Twee maanden geleden, in de GP van Brno, zorgde Marc Márquez voor 'de save van het jaar' door zijn zware moto in een onwaarschijnlijke houding toch op de baan te houden. Bekijk hier de (gereconstrueerde) beelden!De GP van Valencia, zondag om 14u.