De 24-jarige Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel 2 punten achterstand op zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes). Twee weken geleden slaagde de Nederlander erin na een motorwissel vanaf de laatste startplek tweede te worden in de Grote Prijs van Rusland, achter zijn 36-jarige Britse rivaal. De titelstrijd telt nog zeven Grote Prijzen.

'Ik doe altijd mijn uiterste best en ik weet dat het team dat ook doet. En als dat dan aan het einde van het jaar de eerste plek betekent, zou dat geweldig zijn', zei Verstappen in Istanboel. 'Daar werken we voor. Maar ook als we tweede worden, hebben we nog steeds een heel goed seizoen. We zijn heel relaxed, maar ook heel gefocust. Natuurlijk willen we winnen, dat is de mentaliteit van dit team. Maar je kan dingen niet forceren. We geven altijd alles en dat gaan we ook dit weekeinde weer doen.'

Verstappen rijdt in Istanboel in een witte bolide met rode accenten, de kleuren van de Japanse vlag. Red Bull wil motorleverancier Honda zo bedanken voor de samenwerking. Honda trekt zich na dit seizoen terug uit de Formule 1.

De nieuwe witte bolide van Red Bull voor komend weekend., GETTY
De nieuwe witte bolide van Red Bull voor komend weekend. © GETTY
GETTY
© GETTY
De 24-jarige Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel 2 punten achterstand op zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes). Twee weken geleden slaagde de Nederlander erin na een motorwissel vanaf de laatste startplek tweede te worden in de Grote Prijs van Rusland, achter zijn 36-jarige Britse rivaal. De titelstrijd telt nog zeven Grote Prijzen. 'Ik doe altijd mijn uiterste best en ik weet dat het team dat ook doet. En als dat dan aan het einde van het jaar de eerste plek betekent, zou dat geweldig zijn', zei Verstappen in Istanboel. 'Daar werken we voor. Maar ook als we tweede worden, hebben we nog steeds een heel goed seizoen. We zijn heel relaxed, maar ook heel gefocust. Natuurlijk willen we winnen, dat is de mentaliteit van dit team. Maar je kan dingen niet forceren. We geven altijd alles en dat gaan we ook dit weekeinde weer doen.' Verstappen rijdt in Istanboel in een witte bolide met rode accenten, de kleuren van de Japanse vlag. Red Bull wil motorleverancier Honda zo bedanken voor de samenwerking. Honda trekt zich na dit seizoen terug uit de Formule 1.