Onze landgenoot Thierry Neuville mag dan met zijn Ford na negen van de dertien proeven met 109 punten op een glansrijke tweede plaats prijken in de tussenstand, tegen de oppermacht van Sébastien Ogier valt weinig te beginnen.

De Franse ex-skiër won in zijn Volkswagen al vijf WK-manches en totaliseert ondertussen al 184 punten. Tijdens de rally van Australië, van 13 tot 15 september in en rond Coffs Harbour, is de kans groot dat de 29-jarige Ogier de champagnekurken mag laten knallen. De opvolger van negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb heeft een eenvoudige verklaring voor zijn uitstekende presteren.

"Ik probeer gewoon zo efficiënt mogelijk te rijden", poneerde de Fransman, die in 2006 debuteerde in de rallysport, onlangs nog in Kicker.

"Zelfs al ziet het er minder spectaculair uit. Veel mensen denken dat wij soms gaan driften voor het plezier. Maar dat is helemaal niet zo. Ik heb liever een maximum aan grip en probeer me zo goed mogelijk aan de ideale lijn te houden. De Scandinaviërs glijden liever, Loeb en ik streven naar meer zuiverheid."

Onze landgenoot Thierry Neuville mag dan met zijn Ford na negen van de dertien proeven met 109 punten op een glansrijke tweede plaats prijken in de tussenstand, tegen de oppermacht van Sébastien Ogier valt weinig te beginnen. De Franse ex-skiër won in zijn Volkswagen al vijf WK-manches en totaliseert ondertussen al 184 punten. Tijdens de rally van Australië, van 13 tot 15 september in en rond Coffs Harbour, is de kans groot dat de 29-jarige Ogier de champagnekurken mag laten knallen. De opvolger van negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb heeft een eenvoudige verklaring voor zijn uitstekende presteren. "Ik probeer gewoon zo efficiënt mogelijk te rijden", poneerde de Fransman, die in 2006 debuteerde in de rallysport, onlangs nog in Kicker. "Zelfs al ziet het er minder spectaculair uit. Veel mensen denken dat wij soms gaan driften voor het plezier. Maar dat is helemaal niet zo. Ik heb liever een maximum aan grip en probeer me zo goed mogelijk aan de ideale lijn te houden. De Scandinaviërs glijden liever, Loeb en ik streven naar meer zuiverheid."