De Duitse wereldkampioen en WK-leider was vanop de pole vertrokken en boekte een al bij al probleemloze zege. Het was al de zesde overwinning van het seizoen voor Vettel, die zijn leidersplaats in de stand uiteraard verstevigt.

Vettel verwees de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) en zijn Australische ploegmaat Mark Webber naar de dichtste ereplaatsen.

De vierde plaats was voor de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari), de Duitser Nico Hulkenberg (Sauber) werd vijfde. Dan volgden Nico Rosberg (Mercedes), Daniel Ricciardo (STR-Ferrari), Romain Grosjean (Lotus-Renault), Lewis Hamilton (Mercedes) en Jenson Button (McLaren-Mercedes).

Kimi 'Iceman' Räikkönen (Lotus-Renault) finishte net buiten de top tien.

Vettel heeft in de stand nu al 222 punten, 53 meer dan eerste achtervolger Alonso (169), en zette in Monza een nieuwe stap naar zijn vierde opeenvolgende wereldtitel. De derde plaats in de WK-stand is voor Hamilton (141), Räikkönen (134) is vierde, Webber (130) vijfde.

De dertiende seizoensmanche, de GP van Singapore, wordt op 22 september gereden. (Belga/TE)

De Duitse wereldkampioen en WK-leider was vanop de pole vertrokken en boekte een al bij al probleemloze zege. Het was al de zesde overwinning van het seizoen voor Vettel, die zijn leidersplaats in de stand uiteraard verstevigt. Vettel verwees de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) en zijn Australische ploegmaat Mark Webber naar de dichtste ereplaatsen. De vierde plaats was voor de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari), de Duitser Nico Hulkenberg (Sauber) werd vijfde. Dan volgden Nico Rosberg (Mercedes), Daniel Ricciardo (STR-Ferrari), Romain Grosjean (Lotus-Renault), Lewis Hamilton (Mercedes) en Jenson Button (McLaren-Mercedes). Kimi 'Iceman' Räikkönen (Lotus-Renault) finishte net buiten de top tien. Vettel heeft in de stand nu al 222 punten, 53 meer dan eerste achtervolger Alonso (169), en zette in Monza een nieuwe stap naar zijn vierde opeenvolgende wereldtitel. De derde plaats in de WK-stand is voor Hamilton (141), Räikkönen (134) is vierde, Webber (130) vijfde. De dertiende seizoensmanche, de GP van Singapore, wordt op 22 september gereden. (Belga/TE)