Ricciardo wint tumultueuze GP, Hamilton en Verstappen vallen halfweg uit na crash

De Australiër Daniel Ricciardo (McLaren) heeft zondag de winst veroverd in de Grote Prijs van Italië, de veertiende manche van het WK Formule 1. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) en de Nederlandse WK-leider Max Verstappen (Red Bull) botsten halfweg de GP met elkaar en konden niet meer verder.

Verstappen begon op het circuit van Monza uit poleposition, maar moest die snel afstaan aan Ricciardo. Halfweg de race dan grote opschudding, toen Verstappen en Hamilton met elkaar botsten en ze de GP moesten staken. Ricciardo gaf zijn eerste plek nadien niet meer uit handen en snelde naar zijn achtste GP-zege, de eerste sinds Monaco 2018 en eerste voor McLaren.

De Belgische Brit Lando Norris maakte het feestje bij McLaren compleet, met de tweede plaats. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) moest wegens een gridstraf achteraan starten, maar rukte nog op naar de derde plaats. In de WK-stand verandert er dus niets aan kop na de crash tussen Verstappen en Hamilton. De Nederlander (226,5 ptn) blijft de Brit (221,5 ptn) nipt voor.

Op 26 september staat de GP van Rusland op het programma, de vijftiende WK-manche van het seizoen.

Partner Content