Verstappen begon op het circuit van Monza uit poleposition, maar moest die snel afstaan aan Ricciardo. Halfweg de race dan grote opschudding, toen Verstappen en Hamilton met elkaar botsten en ze de GP moesten staken. Ricciardo gaf zijn eerste plek nadien niet meer uit handen en snelde naar zijn achtste GP-zege, de eerste sinds Monaco 2018 en eerste voor McLaren.

De Belgische Brit Lando Norris maakte het feestje bij McLaren compleet, met de tweede plaats. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) moest wegens een gridstraf achteraan starten, maar rukte nog op naar de derde plaats. In de WK-stand verandert er dus niets aan kop na de crash tussen Verstappen en Hamilton. De Nederlander (226,5 ptn) blijft de Brit (221,5 ptn) nipt voor.

Op 26 september staat de GP van Rusland op het programma, de vijftiende WK-manche van het seizoen.

Verstappen begon op het circuit van Monza uit poleposition, maar moest die snel afstaan aan Ricciardo. Halfweg de race dan grote opschudding, toen Verstappen en Hamilton met elkaar botsten en ze de GP moesten staken. Ricciardo gaf zijn eerste plek nadien niet meer uit handen en snelde naar zijn achtste GP-zege, de eerste sinds Monaco 2018 en eerste voor McLaren.De Belgische Brit Lando Norris maakte het feestje bij McLaren compleet, met de tweede plaats. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) moest wegens een gridstraf achteraan starten, maar rukte nog op naar de derde plaats. In de WK-stand verandert er dus niets aan kop na de crash tussen Verstappen en Hamilton. De Nederlander (226,5 ptn) blijft de Brit (221,5 ptn) nipt voor.Op 26 september staat de GP van Rusland op het programma, de vijftiende WK-manche van het seizoen.