‘Schumacher reageert positief op ontwakingspoging’

© AFP

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe zou Michael Schumacher, positief gereageerd hebben op een ontwakingsprocedure die begin deze week in gang is gezet.

De Duitser ligt sinds 29 december in een kunstmatige coma in een ziekenhuis in Grenoble. Sabine Kehm, de woordvoerster van de F1-legende, doet het bericht van L’Équipe echter af als pure speculatie.

L’Équipe heeft de informatie bekomen van een bron in het ziekenhuis van Grenoble, waar de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 verblijft sinds zijn val en tweemaal geopereerd werd wegens een ernstig schedelletsel.

De Franse sportkrant laat Jean-Luc Truelle, specialist in hersentrauma’s, aan het woord. Truelle is van mening dat vier weken de maximumtermijn is om de ontwakingsprocedure aan te vatten. Het eventuele ontwaken gaat gepaard met het openen van de ogen en het in staat zijn om opnieuw te communiceren. “Dit wordt vastgesteld via eenvoudige vragen als ‘open de ogen’, ‘sluit de ogen’, ‘open de mond’ en ‘knijp met je hand’.”Volgens de professor volgt na het ontwaken een periode van verwarring, “die veel langer kan duren dan de coma zelf”.

Speculatie

De woordvoerster van de 45-jarige Schumacher herhaalde op Twitter dat alle informatie over de gezondheidstoestand van Schumacher die niet afkomstig is van zijn artsen of van zijn managementteam, moet beschouwd worden als speculatie. “Ik herhaal dat we niet zullen reageren op speculaties”, aldus Kehm over het bericht in L’Équipe. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content