De drievoudige wereldkampioen en huidige WK-leider zette op het circuit van Spa-Francorchamps een foutloze race neer. Kort na de start ging hij voorbij de van op de pole vertrokken Lewis Hamilton (Mercedes) en hij stond die positie daarna niet meer af.

Na 44 rondes had Vettel aan de streep een voorsprong van zeventien seconden op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), die als tweede eindigde. Lewis Hamilton werd derde op 28 seconden voor de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) en de Australiër Mark Webber (Red Bull).

31e zege

Voor de 26-jarige Vettel is het zijn 31e zege uit zijn carrière, de vijfde dit seizoen. In Spa is het zijn tweede overwinning (na 2011). In de tussenstand van het wereldkampioenschap verstevigt Vettel, met nog acht races te gaan, uiteraard zijn leidersplaats. Hij totaliseert 197 punten. Alonoso is tweede met 151 punten, twaalf meer dan Hamilton.

Op 8 september vindt met de Grote Prijs van Italië in Monza de volgende WK-manche plaats. (Belga/AVE)

De drievoudige wereldkampioen en huidige WK-leider zette op het circuit van Spa-Francorchamps een foutloze race neer. Kort na de start ging hij voorbij de van op de pole vertrokken Lewis Hamilton (Mercedes) en hij stond die positie daarna niet meer af. Na 44 rondes had Vettel aan de streep een voorsprong van zeventien seconden op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), die als tweede eindigde. Lewis Hamilton werd derde op 28 seconden voor de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) en de Australiër Mark Webber (Red Bull). 31e zegeVoor de 26-jarige Vettel is het zijn 31e zege uit zijn carrière, de vijfde dit seizoen. In Spa is het zijn tweede overwinning (na 2011). In de tussenstand van het wereldkampioenschap verstevigt Vettel, met nog acht races te gaan, uiteraard zijn leidersplaats. Hij totaliseert 197 punten. Alonoso is tweede met 151 punten, twaalf meer dan Hamilton. Op 8 september vindt met de Grote Prijs van Italië in Monza de volgende WK-manche plaats. (Belga/AVE)