Sebastian Vettel pakt in Abu Dhabi eerste wereldtitel

© Reuters

Sebastian Vettel heeft in de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi zijn eerste wereldtitel veroverd.

Het 23-jarige Duitse rastalent (Red Bull-Renault) won in de hoofdstad van het gelijknamige emiraat voor de Britse McLaren-rijders Lewis Hamilton en uittredend wereldkampioen Jenson Button en wordt zo de jongste wereldkampioen ooit.

Voor de aanvang van de race lagen de kaarten nog in het voordeel van de Spaanse voormalige wereldkampioen Fernando Alonso (Ferrari), maar die stelde zwaar teleur in Abu Dhabi. Alonso, nochtans van op de derde startplaats vertrokken, had genoeg aan een plaats in de top twee om de derde wereldtitel in zijn carrière te vieren, maar verzeilde na zijn eerste pitstop halverwege het pak in het spoor van Vitaly Petrov (Renault) en geraakte de nochtans tragere Rus niet meer voorbij om

zo op de zevende plaats te eindigen.

Sebastian Vettel, zaterdag nog goed voor zijn tiende poleposition van het seizoen, kon op die manier zonder problemen de vijftien punten achterstand op Alonso goedmaken en reed de Grote Prijs alleen aan de leiding uit.

In de eindstand van het WK eindigt wereldkampioen Vettel met 256 punten, voor Fernando Alonso (252) en Mark Webber (242).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content